Koszyk

Aktywne filtry

Dostępność: 47 W magazynie

Ryż do sushi, znany również jako sushi-mai, jest kluczowym elementem w sztuce przygotowywania sushi, stanowiąc fundament tej kultowej japońskiej potrawy. Wyjątkowy w swoich właściwościach, ryż do sushi różni się od innych odmian ryżu zarówno pod względem tekstury, jak i sposobu przygotowania. Jego wybór i właściwe ugotowanie są nie tylko kwestią techniki, ale również odzwierciedlają głęboko zakorzenioną tradycję japońskiej kulinarii.

Dostępność: 19 W magazynie

Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.

Dostępność: 54 W magazynie

Spośród ponad stu gatunków uprawianych grzybów, grzyb shiitake zajmuje pierwszą pozycje na świecie w wielkości spożycia i produkcji (wyprzedza nawet pieczarkę), w 98% jednak uprawiany jest i spożywany w Azji. W Europie rynek grzyba shiitake i innych grzybów medycznych jest niewielki, lecz od kilkunastu lat stale rosnący. Shiitake, wraz z szeregiem innych grzybów popularnych od tysięcy lat w krajach azjatyckich, jest uznawany za grzyb leczniczy.

Dostępność: 232 W magazynie

Pałeczki bambusowe do sushi 10 kompletów

Jednorazowe pałeczki bambusowe zapakowane w indywidualną kopertę. Pałeczki są złączone ze sobą, z możliwością bezproblemowego rozerwania.

Produkt wysokiej jakości, wyróżniający się grubością i trwałością.

Dostępność: 56 W magazynie

Koniecznie musisz zaopatrzyć się w niezbędnik - matę bambusową. Dzięki niej stworzysz pożądane kształty swoich rolek sushi.

Japońska mata do zwijania sushi o rozmiarze 24x24cm.

Wykonana z oryginalnych bambusowych patyczków

Wyprodukowana z okrągłych bambusowych pałeczek, każdy patyczek został przecięty na pół tworząc idealnie płaską powierzchnię - całość powiązane sznurkiem.

Dostępność: 98 W magazynie

Koniecznie musisz zaopatrzyć się w niezbędnik - matę do zwijania sushi. Dzięki niej stworzysz pożądane kształty swoich rolek sushi.

Wykonana z cienkich patyczków 

Wyprodukowana z okrągłych pałeczek - całość powiązana sznurkiem.

Taki kształt zdecydowanie sprawniej pomoże w zwinięciu maków sushi. 

Dostępność: 1 W magazynie

Imbir marynowany różowy 1kg – jest bardzo często stosowany w kuchni japońskiej podczas spożywania sushi, aby przeczyścić kubki smakowe. Podczas smażenia imbiru wydobywa się charakterystyczny sok o aromatycznym zapachu i niepowtarzalnym smaku. Ma nietypowy smak, i jest używany jako dodatek przyprawowy do wielu potraw.

Dostępność: 2 W magazynie

Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.

Dostępność: 36 W magazynie

Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.

Dostępność: 24 W magazynie

Sos Teriyaki jest wspaniałą przyprawą i marynatą do mięsa, ryb, tofu i warzyw grillowanych, pieczonych jak również smażonych. Posiada intensywny słono-słodki smak, który świetnie spaja azjatyckie dania. Można nim bezpośrednio polewać ryż lub stosować jako dip do maczania smażonych przekąsek.

Dostępność: 29 W magazynie

Wasabi to ostry japoński chrzan o charakterystycznym zielonym kolorze. Intensywny smak i zapach pasty wasabi to element charakterystyczny dla dań kuchni japońskiej. Używana do sushi, makaronów, sashimi lub jako dodatek do owoców morza, zup i dań mięsnych.

Dostępność: 37 W magazynie

Ryż NAKATO to ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.

Dostępność: 13 W magazynie

Ryż NAKATO to ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.

Dostępność: 14 W magazynie

Oshinko: słodka, marynowana, chrupiąca rzodkiew używana w Japonii do przyrządzania sushi w hosomakach, futomakach, urumakach, jako jeden ze składników. Idealnie komponuje się z  łososiem, krewetkami, jak i awokado. Polecana również do wykorzystania w  tradycyjnej kuchni, jako dodatek do sałatek i innych potraw w zależności od naszych upodobań i smaku.

Dostępność: 22 W magazynie

Kanpyo – delikatne w smaku paski marynowanej tykwy w słodkiej, karmelowej zalewie. Idealny dodatek do futomaków i hosomaków, a także do sosów i marynat (jak się ją drobno posieka). Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżym ogórkiem, łososiem i sosem teryiaki.

Dostępność: 18 W magazynie

Imbir marynowany jest bardzo często stosowany w kuchni japońskiej podczas spożywania sushi, aby przeczyścić kubki smakowe. Podczas smażenia imbiru wydobywa się charakterystyczny sok o aromatycznym zapachu i niepowtarzalnym smaku. Ma nietypowy smak, i jest używany jako dodatek przyprawowy do wielu potraw.

Dostępność: 14 W magazynie

Suszone wodorosty, glony kombu to nieodłączny element kuchni azjatyckiej. Są to drugie, zaraz po glonach nori najpopularniejsze glony wykorzystywane w japońskich potrawach. Wykorzystywane są do przygotowania zup i bulionów. Glony kombu znane są z wysokiej zawartości jodu i swoich leczniczych właściwości. 

Dostępność: 40 W magazynie

Wodorosty Wakame to jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckich. Cenione nie tylko za delikatny smak i niezwykły wygląd, ale także za właściwości odżywcze. Kryją w sobie bogactwo minerałów: magnez – dla sprawnego działania układu nerwowego, wapń – dla zdrowych kości i zębów, żelazo – pomagające w zmniejszaniu uczucia zmęczenia. W kuchni idealnie komponują się nie tylko z sushi, ale także jako składnik zup, sałatek i dań na ciepło, np. omletów.

Dostępność: 15 W magazynie

Kanpyo – delikatne w smaku paski marynowanej tykwy w słodkiej, karmelowej zalewie. Idealny dodatek do futomaków i hosomaków, a także do sosów i marynat (jak się ją drobno posieka). Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżym ogórkiem, łososiem i sosem teryiaki.

Dostępność: 9 W magazynie

Ryż jaśminowy Asia Kitchen to długoziarnisty ryż o charakterystycznym słodkawym, kwiatowo-maślanym aromacie i wyjątkowo białej barwie. Idealnie komponuje się z lekkimi dodatkami: z drobiem, ze świeżymi i gotowanymi warzywami, z tajskimi sosami curry, mleczkiem kokosowym.

Asia Kitchen Ocet ryżowy 500ml
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Asia Kitchen Wasabi w...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Wasabi używa się w Japonii głównie do sushi, sashimi i wszelkich potraw z rybami. Poza tym idealnie komponuje się z mięsem czerwonym, wędlinami, białą kiełbasą, jajkiem, w surówkach, zupach, sosach ciepłych i zimnych, z sosem sojowym, majonezem czy jogurtem. Jednak biorąc pod uwagę formę sproszkowaną – był, jest i będzie – wykorzystywany głównie do sushi.

Asia Kitchen Zestaw do...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Sushi Set Premium XXL – zestaw do samodzielnego przygotowania sushi, składniki podstawowe na 120 sztuk, dla 6 – 8 osób.

W ostatnich latach SUSHI stało się potrawą uwielbianą na całym świecie – cenioną zarówno ze względu na piękno prezentacji, jak i doskonałe wartości odżywcze. Sushi równoważy różnorodne smaki, od gorzkiego, przez słodki, po pikantny, tworząc piękną prezentację, która jest równie atrakcyjna dla oka, jak i dla podniebienia. Co więcej, sushi zapewnia sycący i bardzo satysfakcjonujący posiłek o niskiej zawartości tłuszczu i kalorii.

Asia Kitchen Zestaw do...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Sushi Set Premium to zestaw produktów, z pomocą których przygotujesz nawet 70 kawałków świeżego sushi. To świetna propozycja dla początkujących kucharzy, aspirujących sushi masterów oraz wszelkich wielbicieli kuchni japońskiej. Zapakowane w gustowne pudełko i wypełnione po brzegi azjatyckimi składnikami, wspaniale sprawdzi się także jako wyjątkowy prezent.

Asia Kitchen Panierka Panko...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.

Asia Kitchen Panierka Panko...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.

Asia Kitchen Ocet ryżowy 1L
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Asia Kitchen Ocet ryżowy 150ml
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Asia Kitchen Olej sezamowy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Olej sezamowy - niezwykle wonny, wydajny i uniwersalny w zastosowaniu, stanowi fantastyczny dodatek smakowy i aromatyczny do dań smażonych, duszonych i gotowanych oraz sosów, dipów i sałatek. Jego charakterystyczna, orzechowa nuta i piękny bursztynowy kolor wzbogacą potrawy z całego świata.

Asia Kitchen Olej sezamowy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Olej sezamowy - niezwykle wonny, wydajny i uniwersalny w zastosowaniu, stanowi fantastyczny dodatek smakowy i aromatyczny do dań smażonych, duszonych i gotowanych oraz sosów, dipów i sałatek. Jego charakterystyczna, orzechowa nuta i piękny bursztynowy kolor wzbogacą potrawy z całego świata.