Imbir marynowany jest bardzo często stosowany w kuchni japońskiej podczas spożywania sushi, aby przeczyścić kubki smakowe. Podczas smażenia imbiru wydobywa się charakterystyczny sok o aromatycznym zapachu i niepowtarzalnym smaku. Ma nietypowy smak, i jest używany jako dodatek przyprawowy do wielu potraw.
Składniki imbir 58%, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancje słodzące: aspartam, sacharyny, sukraloza, barwnik: E163.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- wartość energetyczna: 23kJ/6kcal
- tłuszcze: 0,1g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0g
- węglowodany: 0,05g
- w tym cukry: 0g
- białko: 0,2g
- sól: 2,4g
- błonnik: 1,2g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od słońca. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie odlewać zalewy. Spożyć w ciągu miesiąca.