Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

House of Asia QF Tapioka perły duże 300g

13,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 13 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 13 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,65 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Perły tapioki to kulki wytwarzane z bulwy manioku, warzywa popularnego w Azji i Ameryce. Duże perły są większe niż tradycyjne tapioki używane w zupach lub innych potrawach. Smak pereł tapioki jest neutralny, są miękkie na zewnątrz, a jednocześnie sprężyste w środku, a ich cechą charakterystyczną jest wysoka absorbcja smaku. Po dodaniu ich do napojów, perły tapioki wchłaniają ich smaki, dzięki czemu dostarczają im nie tylko warstw smakowych, ale także wizualnych. Co ważne, tapioka jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, jest odpowiednia dla wegan i wegetarian.

Składniki: skrobia z manioku (tapioka) 90%, woda

Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna 1479 kJ / 348 kcal
  • Tłuszcz 0.00 g
  • KTN 0.00 g
  • Węglowodany 87.00 g
  • w tym Cukry 0.00 g
  • Białko 0.00 g
  • Błonnik 0.00 g
  • Sól 0.00 g

KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Zastosowanie: Duże perły tapioki stanowią charakterystyczny element różnych dań i napojów. Idealnie sprawdza się do przygotowywania deserów, puddingów i napojów, szczególnie popularnych w kuchni azjatyckiej takich jak bubble tea (czyli herbata z bąbelkami).

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

5904358552868

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Wodorosty...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Wodorosty Wakame to jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckich. Cenione nie tylko za delikatny smak i niezwykły wygląd, ale także za właściwości odżywcze. Kryją w sobie bogactwo minerałów: magnez – dla sprawnego działania układu nerwowego, wapń – dla zdrowych kości i zębów, żelazo – pomagające w zmniejszaniu uczucia zmęczenia. W kuchni idealnie komponują się nie tylko z sushi, ale także jako składnik zup, sałatek i dań na ciepło, np. omletów.

Dostępność: 105 W magazynie

Ryż do sushi, znany również jako sushi-mai, jest kluczowym elementem w sztuce przygotowywania sushi, stanowiąc fundament tej kultowej japońskiej potrawy. Wyjątkowy w swoich właściwościach, ryż do sushi różni się od innych odmian ryżu zarówno pod względem tekstury, jak i sposobu przygotowania. Jego wybór i właściwe ugotowanie są nie tylko kwestią techniki, ale również odzwierciedlają głęboko zakorzenioną tradycję japońskiej kulinarii.

Dostępność: 1 W magazynie

Ryż NAKATO to ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.

Dostępność: 129 W magazynie

Koniecznie musisz zaopatrzyć się w niezbędnik - matę do zwijania sushi. Dzięki niej stworzysz pożądane kształty swoich rolek sushi.

Wykonana z cienkich patyczków 

Wyprodukowana z okrągłych pałeczek - całość powiązana sznurkiem.

Taki kształt zdecydowanie sprawniej pomoże w zwinięciu maków sushi.