- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Perły tapioki to kulki wytwarzane z bulwy manioku, warzywa popularnego w Azji i Ameryce. Duże perły są większe niż tradycyjne tapioki używane w zupach lub innych potrawach. Smak pereł tapioki jest neutralny, są miękkie na zewnątrz, a jednocześnie sprężyste w środku, a ich cechą charakterystyczną jest wysoka absorbcja smaku. Po dodaniu ich do napojów, perły tapioki wchłaniają ich smaki, dzięki czemu dostarczają im nie tylko warstw smakowych, ale także wizualnych. Co ważne, tapioka jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, jest odpowiednia dla wegan i wegetarian.
Składniki: skrobia z manioku (tapioka) 90%, woda
Wartości odżywcze w 100 g produktu
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Zastosowanie: Duże perły tapioki stanowią charakterystyczny element różnych dań i napojów. Idealnie sprawdza się do przygotowywania deserów, puddingów i napojów, szczególnie popularnych w kuchni azjatyckiej takich jak bubble tea (czyli herbata z bąbelkami).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.