Koszyk

Asia Kitchen Pasta z tamaryndowca 114g

8,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 8 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 8 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,40 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajska pasta z tamaryndowca Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji, daj się przenieść na ulicę Tajlandii.

Cechą charakterystyczną owoców tamaryndowca jest kwaśny smak, którego bogactwo aromatów kojarzy się z dymem, melasą oraz karmelem. Co istotne, jest ona bardzo łatwa w wykorzystaniu – nabierana łyżeczką ze słoika może być rozprowadzona w jakiejkolwiek cieszy i nadaje potrawom egzotycznego kwaśnego smaku.

W kuchni tajskiej jest klasycznym dodatkiem do dań słonych, np. curry, zup, smażonego ryżu i makaronów (m.in. pad thai’a) oraz chutney’ów, ale w innych częściach świata bywa chętnie wykorzystywana do przyrządzania deserów, np. sałatek owocowych, koktajli, kremów, cukierków, a także napojów orzeźwiających. Pasta z tamaryndowca stanowi również doskonałą przyprawę do ryb, owoców morza, a także smażonych warzyw, fasoli i ciecierzycy.

Składniki Zawiera mieszankę aromatycznych przypraw i ziół takich jak: tamarynd 80%, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancję konserwującą: E211.

Wartość odżywcza w 100g produktu

  • Wartość energetyczna: 451kJ/106kcal
  • Tłuszcz: 0g
  • w tym kwasy tłuszczone nasycone: 0g
  • Węglowodany: 25g
  • w tym cukry: 11g
  • Białko: 0g
  • Sól: 0,14g

Przechowywanie : Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od słońca. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie odlewać zalewy. Spożyć w ciągu miesiąca.

5903796783797
2 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Ocet ryżowy 1L
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Dostępność: 6 W magazynie

Ryż NAKATO to ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.