Koszyk

House of Asia Pędy bambusa paseczki 225g

8,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 8 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 8 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,40 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Młode pędy jadalnego bambusa stanowią szczególnie cenny dodatek do potraw kuchni azjatyckiej, zup, sałatek, dań ryżowych i makaronu. Nadają im chrupkości i egzotycznego smaku. Pędy chłoną smaki potrawy pozostając kruche. Samodzielnie mają neutralny, lekko słodki smak. Nie domunuje on jednak w daniach z bambusem.

Składniki pędy bambusa 62%, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna 94 kJ / 22 kcal
  • Tłuszcz 0.00 g
  • KTN 0.00 g
  • Węglowodany 3.30 g
  • w tym Cukry 0.00 g
  • Białko 1.40 g
  • Błonnik 1.70 g
  • Sól 0.03 g

KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

ZastosowaniePędy bambusa to znakomity oryginalny dodatek do potraw. Stosowane jako element zup, sosów, dań mięsnych czy sałatek. Świetnie komponują się z innymi składnikami potrawy.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przełożyć do niemetalowego pojemnika i przechowywać w lodówce przez maksymalnie 2 dni.

5907603458809
4 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 112 W magazynie

Ryż do sushi, znany również jako sushi-mai, jest kluczowym elementem w sztuce przygotowywania sushi, stanowiąc fundament tej kultowej japońskiej potrawy. Wyjątkowy w swoich właściwościach, ryż do sushi różni się od innych odmian ryżu zarówno pod względem tekstury, jak i sposobu przygotowania. Jego wybór i właściwe ugotowanie są nie tylko kwestią techniki, ale również odzwierciedlają głęboko zakorzenioną tradycję japońskiej kulinarii.

Dostępność: 43 W magazynie

Suszone wodorosty, glony kombu to nieodłączny element kuchni azjatyckiej. Są to drugie, zaraz po glonach nori najpopularniejsze glony wykorzystywane w japońskich potrawach. Wykorzystywane są do przygotowania zup i bulionów. Glony kombu znane są z wysokiej zawartości jodu i swoich leczniczych właściwości.