- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Ocet ryżowy to produkt bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. To jeden z głównych składników sushi i jak sama nazwa wskazuje jest otrzymywany z wina ryżowego, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie.
To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Żeby przygotować zaprawę do ryżu wystarczy do 5 łyżek octu dodać 5 łyżek wody, szczyptę soli oraz 3 łyżki cukru (najlepiej pudru). Zamiast cukru polecamy dodać sos mirin.
Finalnie całość powinna mieć lekki słodko- kwaśny smak.
Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.