Koszyk

Asia Kitchen Pasta chilli ze świętą bazylią 50g

5,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 5 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 5 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,25 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Wyrazista w smaku i aromacie pasta przyprawowa chili z dodatkiem świętej bazylii, znanej także jako tulsi. To azjatyckie zioło odznacza się niezwykłym profilem smakowym - w przeciwieństwie do indyjskich i afrykańskich odmian bazylii, posiada intensywny, pikantny smak przypominający pieprz i ziele angielskie, przełamany słodkimi nutami goździków i anyżu. Nawet niewielki dodatek tej aromatycznej przyprawy potrafi zupełnie odmienić charakter potraw, nadając im prawdziwie orientalnego posmaku.

Składniki: Cukier 34%, olej sojowy 15%, święta bazylia 12%, sól 11%, chili 10%, woda 8,4%, czosnek 7%, substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia kukurydziana 1%; regulator kwasowości: kwas cytrynowy 0,1%, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu E621; barwniki: ekstrakt z papryki (E160c); karmel amoniakalny (E150c).

Ostrzeżenie o alergenach - Produkt zawiera soję.

Wartości odżywcze w 100g:

  • Wartość energetyczna: 1050kJ/250kcal
  • Tłuszcze: 8,22g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,41g
  • Węglowodany: 42,5g
  • *w tym cukry: 21,3g
  • Białko: 1,5g
  • Sól: 12,39g

Po otwarciu przechowywać w lodówce. 

Sposób przygotowania (porcja dla 2-3 osób):

1. Podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego. Dodaj 250-300g mięsa i delikatnie podsmaż. 

2. Dodaj 50g pasty chilli ze świętą bazylią i kontynuuj smażenie do momentu aż mięso będzie gotowe. 

3. Opcjonalnie dodaj kilka listków bazylii i chilli. 

8859240301437
6 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 1 W magazynie

Ryż NAKATO to ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.

Asia Kitchen Panierka Panko...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.

Dostępność: 2 W magazynie

Ryż jaśminowy Asia Kitchen to długoziarnisty ryż o charakterystycznym słodkawym, kwiatowo-maślanym aromacie i wyjątkowo białej barwie. Idealnie komponuje się z lekkimi dodatkami: z drobiem, ze świeżymi i gotowanymi warzywami, z tajskimi sosami curry, mleczkiem kokosowym.

Dostępność: 47 W magazynie

Wasabi używa się w Japonii głównie do sushi, sashimi i wszelkich potraw z rybami. Poza tym idealnie komponuje się z mięsem czerwonym, wędlinami, białą kiełbasą, jajkiem, w surówkach, zupach, sosach ciepłych i zimnych, z sosem sojowym, majonezem czy jogurtem. Jednak biorąc pod uwagę formę sproszkowaną – był, jest i będzie – wykorzystywany głównie do sushi.