Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

House of Asia Sos rybny 200ml

14,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 14 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 14 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,70 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Produkuje się go przez osolenie niedużych morskich ryb: sardeli, a następnie prasowanie ich w drewnianych beczkach. Powstały sok jest właśnie sosem rybnym, który stosuje się do dipów, warzyw i poprawiania smaku potraw. Przyprawa rozpowszechniona głównie w Południowo-Wschodniej Azji. Nie posiada żadnych sztucznych barwników ani konserwantów.

Aby jak najdłużej zachować wyjątkowy smak i aromat sosu, umieściliśmy go w szklanej butelce ze szczelnie zamkniętą zakrętką. Otwierając go po raz pierwszy, wystarczy uchylić wieczko i za pomocą noża odciąć plastikowy fragment, znajdujący się na środku zakrętki. Po użyciu zamknij wieczko, a sos przechowuj w lodówce.

Składniki: ekstrakt z anchois ( z RYBY) 94% (ANCHOIS 42%, sól, woda), cukier.

Wartości odżywcze w 100 ml produktu

  • Wartość energetyczna 255 kJ / 60 kcal
  • Tłuszcz 0.00 g
  • KTN 0.00 g
  • Węglowodany 7.00 g
  • w tym Cukry 6.00 g
  • Białko 8.00 g
  • Błonnik 0.00 g
  • Sól 22.50 g

KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Zastosowanie: Najpopularniejszy dodatek kuchni tajskiej i chińskiej. Doskonale wzmacnia i uzupełnia smak dań. Nadaje potrawom oryginalnego azjatyckiego charakteru. Znakomity zamiennik dla soli.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

5901752703940

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 16 W magazynie

Sos Teriyaki jest wspaniałą przyprawą i marynatą do mięsa, ryb, tofu i warzyw grillowanych, pieczonych jak również smażonych. Posiada intensywny słono-słodki smak, który świetnie spaja azjatyckie dania. Można nim bezpośrednio polewać ryż lub stosować jako dip do maczania smażonych przekąsek.

Asia Kitchen Olej sezamowy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Olej sezamowy - niezwykle wonny, wydajny i uniwersalny w zastosowaniu, stanowi fantastyczny dodatek smakowy i aromatyczny do dań smażonych, duszonych i gotowanych oraz sosów, dipów i sałatek. Jego charakterystyczna, orzechowa nuta i piękny bursztynowy kolor wzbogacą potrawy z całego świata.

Asia Kitchen Panierka Panko...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.

Dostępność: 14 W magazynie

Kanpyo – delikatne w smaku paski marynowanej tykwy w słodkiej, karmelowej zalewie. Idealny dodatek do futomaków i hosomaków, a także do sosów i marynat (jak się ją drobno posieka). Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżym ogórkiem, łososiem i sosem teryiaki.

Asia Kitchen Grzyby Mun...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.