Pasta Tom Yum jest powszechnie używana do przygotowywania tradycyjnej tajskiej zupy Tom Yum, ale może być również używana jako dodatek smakowy do innych dań, takich jak stir-fry, curry, sałatki i wiele innych. Produkty firmy MAE Supen są znane na całym świecie z uwagi na ich jakość i autentyczny smak.
Składniki: trawa cytrynowa 20%, cukier 18%, sól 12,5%, olej sojowy 10,8%, czosnek 10%, szalotka 10%, suszone chilli 8%, galangal 5,2%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy 2,5%, liście limonki kaffir 2%, wzmacniacz smaku: E621, E635, barwnik naturalny: ekstrakt z papryki E160c.
Ostrzeżenie o alergenach - Produkt zawiera soję.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 491 kJ / 117kcal
- Tłuszcz: 0,47 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,18 g
- Węglowodany: 27,10 g
- w tym cukry: 19,20 g
- Białko: 0 g
- Sól: 18,56 g
Sposób przygotowania (porcja dla 2-3 osób):
1. Zagotuj 2 szklanki wody (450ml) z 3 łyżkami pasty Tom Yum (50g). Dodaj 200g krewetek i grzybów. Gotuj do wrzenia, posyp kolendrą, limonką kaffir i podawaj.
2. Aby uzyskać kremową konsystencję dania, w trakcie gotowania dodaj 30g mleka kokosowego w proszku.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.