- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Chipsy Nori prażone w oleju sezamowym to chrupiąca przekąska popularna w Japonii. Są stosunkowo niskokaloryczne i niskotłuszczowe, jak również bogate w składniki odżywcze, w tym witaminy (takie jak witamina A, C oraz witaminy z gr. B), składniki mineralne (głównie jod, potas, żelazo), a także błonnik oraz białko, co sprawia, że są że stały się zdrową alternatywą dla tradycyjnych, tłustych i niezdrowych chipsów.
Składniki liście alg morskich Nori (Porphyra yezoensis) 56 %, olej kukurydziany, olej SEZAMOWY, sól, wzmacniacze smaku: E 621, E 635.
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu
Witaminy i składniki mineralne
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Zastosowanie: Chipsy nori można jeść jako przekąskę, a pokruszone są doskonałym dodatkiem do dań np. do sałatek, zup lub makaronów, dodają im smaku i chrupiącej tekstury. Odpowiednie dla wegan i wegetarian oraz osób na diecie bezglutenowej.
Cienkie listki alg są jednym ze składników sushi oraz japońskich kanapek onigiri, ale ich zastosowanie jest znacznie szersze. Używane są jako dodatek do zup, ryżu, garnir do innych zimnych dań lub są jedzone jako snacki.
Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.
Ryż NAKATO to ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.