- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Sambal Oelek to bardzo ostry i gęsty sos z papryczek chili o zdecydowanej, kwaskowatej nucie. Można go stosować właściwie do wszystkiego, w zależności od naszego upodobania do ostrości. Sos sambal stosowany jest w kuchni azjatyckiej - w szczególności jako dodatek do potraw kuchni indonezyjskiej - ale i u nas ma coraz więcej zwolenników. Można go spożywać zarówno do wszystkich rodzajów mięs, warzyw, jak i do owoców morza. Dla miłośników ostrych przypraw stanowi niezastąpiony element dań i pyszny, gotowy dip.
Kraj pochodzenia: Chiny
Pełny skład: Chilli 65%, cukier, woda, czosnek, sól, substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia kukurydziana, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, substancja konserwująca: E202.
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Produkt o ograniczonej trwałości.
Cienkie listki alg są jednym ze składników sushi oraz japońskich kanapek onigiri, ale ich zastosowanie jest znacznie szersze. Używane są jako dodatek do zup, ryżu, garnir do innych zimnych dań lub są jedzone jako snacki.
Suszone wodorosty, glony kombu to nieodłączny element kuchni azjatyckiej. Są to drugie, zaraz po glonach nori najpopularniejsze glony wykorzystywane w japońskich potrawach. Wykorzystywane są do przygotowania zup i bulionów. Glony kombu znane są z wysokiej zawartości jodu i swoich leczniczych właściwości.