- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Wasabi jest tradycyjną przyprawą kuchni japońskiej serwowaną przede wszystkim do sushi i sashimi, jak również do każdego typu makaronów. Wasabi jest jasnozielonym korzeniem rosnącym w zimnych górskich potokach w najpilniej strzeżonych uprawach. Wasabi należy do rodziny Cruciferae z Japonii i jest spokrewnione z kapustą. Jest rośliną wieloletnią, dorastającą do wysokości kolan. Korzeń wasabi ma bardzo ostry zapach i smak, gdy się go zmieli. Najlepiej smakuje świeży, lecz na Zachodzie częściej spotykana i bardziej popularna jest postać sproszkowana.
Wymieszaj w pojemniku trochę proszku wasabi z wodą i ciesz się niezapomnianym smakiem sushi i sashimi! Możesz również dodać trochę tej przyprawy bezpośrednio do japońskiego makaronu, czy to soby, somenu, czy makaronu ramen. Świetny jako składnik sosów do wołowiny i steków z tuńczyka.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Skład: woda, chrzan tarty 19%, substancja utrzymująca wilgoć: E420; olej sojowy, skrobia kukurydziana, sól, maltodekstryny, tarte wasabi 1,6%, kurkuma, regulator kwasowości: E330; substancja zagęszczająca E415; aromat (zawiera musztardę), barwnik E133.