Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

KK Polska MIYATA Pasta Wasabi 43g

8,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 8 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 8 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,40 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Wasabi jest tradycyjną przyprawą kuchni japońskiej serwowaną przede wszystkim do sushi i sashimi, jak również do każdego typu makaronów. Wasabi jest jasnozielonym korzeniem rosnącym w zimnych górskich potokach w najpilniej strzeżonych uprawach. Wasabi należy do rodziny Cruciferae z Japonii i jest spokrewnione z kapustą. Jest rośliną wieloletnią, dorastającą do wysokości kolan. Korzeń wasabi ma bardzo ostry zapach i smak, gdy się go zmieli. Najlepiej smakuje świeży, lecz na Zachodzie częściej spotykana i bardziej popularna jest postać sproszkowana.
Wymieszaj w pojemniku trochę proszku wasabi z wodą i ciesz się niezapomnianym smakiem sushi i sashimi! Możesz również dodać trochę tej przyprawy bezpośrednio do japońskiego makaronu, czy to soby, somenu, czy makaronu ramen. Świetny jako składnik sosów do wołowiny i steków z tuńczyka.

Wartość odżywcza w 100g produktu

  • Wartość energetyczna 1395kJ / 333 kcal
  • Tłuszcz 14 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
  • Węglowodany 55 g
  • w tym cukry 1,5 g
  • Białko 1,5 g
  • Sól 7,8 g  

Skład: woda, chrzan tarty 19%, substancja utrzymująca wilgoć: E420; olej sojowy, skrobia kukurydziana, sól, maltodekstryny, tarte wasabi 1,6%, kurkuma, regulator kwasowości: E330; substancja zagęszczająca E415; aromat (zawiera musztardę), barwnik E133.

KK POLSKA
6971835852314

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Olej sezamowy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Olej sezamowy - niezwykle wonny, wydajny i uniwersalny w zastosowaniu, stanowi fantastyczny dodatek smakowy i aromatyczny do dań smażonych, duszonych i gotowanych oraz sosów, dipów i sałatek. Jego charakterystyczna, orzechowa nuta i piękny bursztynowy kolor wzbogacą potrawy z całego świata.