- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
House of Asia Pasta Wasabi 43g
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Robisz sushi? Weź wasabi. Palący smak japońskiego chrzanu wasabi rozpoznawalny jest na całym świecie. Posiada piękny, jasnozielony kolor. Jest jednym z głównych składników sushi. Ale wasabi to również znakomita przyprawa do wielu dań. Nadaje charakteru potrawom na bazie ryżu, rybom i owocom morza. Zmieszane z odrobiną majonezu tworzy sos idealny do serów i wędlin.
Składniki: chrzan w proszku 42 %, substancja utrzymująca wilgoć: E 420, woda, olej SOJOWY, chrzan japoński wasabi 5 %, barwnik: E 141, sól, kurkuma, cukier, regulator kwasowości: E 330, substancja zagęszczająca: E 415. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu
- Wartość energetyczna 1594 kJ / 381 kcal
- Tłuszcz 11.00 g
- KTN 1.50 g
- Węglowodany 46.00 g
- w tym Cukry 1.40 g
- Białko 3.10 g
- Błonnik 9.50 g
- Sól 7.40 g
Zastosowanie: Zmieszany z japońskim sosem sojowym tworzy dip do sushi i sashimi. Może stanowić składnik marynat do ryb i steków. W wersji ?dla odważnych? proponujemy wasabi jako pyszny dip do mięs lub serów. Z duecie z majonezem jest wprost niezastąpiony do jajek i wędlin.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.