Robisz sushi? Weź wasabi. Palący smak japońskiego chrzanu wasabi rozpoznawalny jest na całym świecie. Posiada piękny, jasnozielony kolor. Jest jednym z głównych składników sushi. Ale wasabi to również znakomita przyprawa do wielu dań. Nadaje charakteru potrawom na bazie ryżu, rybom i owocom morza. Zmieszane z odrobiną majonezu tworzy sos idealny do serów i wędlin.
Składniki: chrzan w proszku 42 %, substancja utrzymująca wilgoć: E 420, woda, olej SOJOWY, chrzan japoński wasabi 5 %, barwnik: E 141, sól, kurkuma, cukier, regulator kwasowości: E 330, substancja zagęszczająca: E 415. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu
Wartość energetyczna 1594 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 11.00 g
KTN 1.50 g
Węglowodany 46.00 g
w tym Cukry 1.40 g
Białko 3.10 g
Błonnik 9.50 g
Sól 7.40 g
Zastosowanie: Zmieszany z japońskim sosem sojowym tworzy dip do sushi i sashimi. Może stanowić składnik marynat do ryb i steków. W wersji ?dla odważnych? proponujemy wasabi jako pyszny dip do mięs lub serów. Z duecie z majonezem jest wprost niezastąpiony do jajek i wędlin.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wasabi to ostry japoński chrzan o charakterystycznym zielonym kolorze. Intensywny smak i zapach pasty wasabi to element charakterystyczny dla dań kuchni japońskiej. Używana do sushi, makaronów, sashimi lub jako dodatek do owoców morza, zup i dań mięsnych.
Sushi Set Premium to zestaw produktów, z pomocą których przygotujesz nawet 70 kawałków świeżego sushi. To świetna propozycja dla początkujących kucharzy, aspirujących sushi masterów oraz wszelkich wielbicieli kuchni japońskiej. Zapakowane w gustowne pudełko i wypełnione po brzegi azjatyckimi składnikami, wspaniale sprawdzi się także jako wyjątkowy prezent.
Spośród ponad stu gatunków uprawianych grzybów, grzyb shiitake zajmuje pierwszą pozycje na świecie w wielkości spożycia i produkcji (wyprzedza nawet pieczarkę), w 98% jednak uprawiany jest i spożywany w Azji. W Europie rynek grzyba shiitake i innych grzybów medycznych jest niewielki, lecz od kilkunastu lat stale rosnący. Shiitake, wraz z szeregiem innych grzybów popularnych od tysięcy lat w krajach azjatyckich, jest uznawany za grzyb leczniczy.
Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.
Olej sezamowy - niezwykle wonny, wydajny i uniwersalny w zastosowaniu, stanowi fantastyczny dodatek smakowy i aromatyczny do dań smażonych, duszonych i gotowanych oraz sosów, dipów i sałatek. Jego charakterystyczna, orzechowa nuta i piękny bursztynowy kolor wzbogacą potrawy z całego świata.
Sos Teriyaki jest wspaniałą przyprawą i marynatą do mięsa, ryb, tofu i warzyw grillowanych, pieczonych jak również smażonych. Posiada intensywny słono-słodki smak, który świetnie spaja azjatyckie dania. Można nim bezpośrednio polewać ryż lub stosować jako dip do maczania smażonych przekąsek.