Koszyk

House of Asia Pasta Wasabi 43g

9,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 9 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 9 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,45 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Robisz sushi? Weź wasabi. Palący smak japońskiego chrzanu wasabi rozpoznawalny jest na całym świecie. Posiada piękny, jasnozielony kolor. Jest jednym z głównych składników sushi. Ale wasabi to również znakomita przyprawa do wielu dań. Nadaje charakteru potrawom na bazie ryżu, rybom i owocom morza. Zmieszane z odrobiną majonezu tworzy sos idealny do serów i wędlin.

Składniki: chrzan w proszku 42 %, substancja utrzymująca wilgoć: E 420, woda, olej SOJOWY, chrzan japoński wasabi 5 %, barwnik: E 141, sól, kurkuma, cukier, regulator kwasowości: E 330, substancja zagęszczająca: E 415. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu

  • Wartość energetyczna 1594 kJ / 381 kcal
  • Tłuszcz 11.00 g
  • KTN 1.50 g
  • Węglowodany 46.00 g
  • w tym Cukry 1.40 g
  • Białko 3.10 g
  • Błonnik 9.50 g
  • Sól 7.40 g

Zastosowanie: Zmieszany z japońskim sosem sojowym tworzy dip do sushi i sashimi. Może stanowić składnik marynat do ryb i steków. W wersji ?dla odważnych? proponujemy wasabi jako pyszny dip do mięs lub serów. Z duecie z majonezem jest wprost niezastąpiony do jajek i wędlin.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

5904358552776
20 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Zaprawa do...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.

Dostępność: 10 W magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Asia Kitchen Wodorosty...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Suszone wodorosty, glony kombu to nieodłączny element kuchni azjatyckiej. Są to drugie, zaraz po glonach nori najpopularniejsze glony wykorzystywane w japońskich potrawach. Wykorzystywane są do przygotowania zup i bulionów. Glony kombu znane są z wysokiej zawartości jodu i swoich leczniczych właściwości.