Oshinko: słodka, marynowana, chrupiąca rzodkiew używana w Japonii do przyrządzania sushi w hosomakach, futomakach, urumakach, jako jeden ze składników. Idealnie komponuje się z łososiem, krewetkami, jak i awokado. Polecana również do wykorzystania w tradycyjnej kuchni, jako dodatek do sałatek i innych potraw w zależności od naszych upodobań i smaku.
Składniki: rzodkiew (85%), woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, pirosiarczyn sodu, substancje słodzące: sacharyna, acesulfam K, aspartam, barwnik: ryboflawina.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- wartość energetyczna: 64kJ/16,2 kcal
- tłuszcz: 0g/0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
- węglowodany: 83,5g
- w tym cukry: 0,3g
- białko: 0,3g
- sól: 2g
- błonnik: 2,6g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od słońca. Po otwarciu przechowywać w lodówce