Pasta z papryczek chilli Gochujang to tradycyjna koreańska przyprawa, która doda wyrazistego smaku każdemu daniu. Wykonana z fermentowanej soi, kleistego ryżu, czerwonej papryki i soli, charakteryzuje się bogatym, pikantno-słodkim profilem smakowym. Idealnie nadaje się do marynat, sosów, zup i dań stir-fry, wzbogacając je o głębię umami. Pasta Gochujang jest nieodzownym elementem kuchni koreańskiej, cenionym przez miłośników ostrych i intensywnych smaków na całym świecie.
Skład: ryż, woda, syrop kukurydziany, czerwona papryka w proszku, sól, soja, alkohol, ekstrakty z pszenicy, przyprawa sojowa(soja, woda, sól, gluten pszenny, alkohol, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna), koncentrat soku z czosnku, kultura koji.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 987 kJ / 234 kcal
- Tłuszcz: 2,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- Węglowodany: 42,2 g
- w tym cukry: 25,2 g
- Białko: 5 g
- Sól: 6,6 g