Mieszanka kruchych i delikatnych warzyw z fasolą mung i pędami bambusa idealnie pasuje do dań kuchni chińskiej i wietnamskiej. Orientalnego smaku dodają grzyby. Całość świetnie komponuje się w daniach z woka. Produkt ma niską zawartość soli.
Składniki: mieszanka warzyw 51,8 % (kiełki fasoli mung, marchewka, pędy bambusa), woda, grzyby (Ucho Bzowe), cukier, sól, ocet, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja wiążąca: chlorek wapnia.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
- Wartość energetyczna 234 kJ / 56 kcal
- Tłuszcz 0.00 g
- KTN 0.00 g
- Węglowodany 8.50 g
- w tym Cukry 2.00 g
- Białko 3.50 g
- Błonnik 3.80 g
- Sól 0.79 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Zastosowanie: Wykorzystywane głównie w kuchni chińskiej i wietnamskiej. Doskonałe jako chrupiaca sałatka na zimno i dodatek do dań z makaronem.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.