- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Pasta curry zielona przeznaczona jest do przygotowywania dań azjatyckich, sosów i dipów. Chili dodaje potrawie pikantnego smaku.
Składniki Świeże zielone chili, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, galangal, kmin, nasiona kolendry
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Sposób przygotowania
Dla 2-3 osób: 50 g pasty wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu, mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250 g ulubionego mięsa i dusić. Pod koniec dodać 60 g pokrojonego drobno bakłażana. Podawać z ryżem.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.
Sos Teriyaki jest wspaniałą przyprawą i marynatą do mięsa, ryb, tofu i warzyw grillowanych, pieczonych jak również smażonych. Posiada intensywny słono-słodki smak, który świetnie spaja azjatyckie dania. Można nim bezpośrednio polewać ryż lub stosować jako dip do maczania smażonych przekąsek.