Koszyk

House of Asia Pasta Butter chicken 50g

8,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 8 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 8 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,40 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Butter Chicken to kremowy, aromatyczny sos z dodatkiem soku z tamarynda, imbiru, czosnku i liści kolendry. Atutem pasty jest czysty skład, bez zbędnych dodatków. W składzie znajdziemy tylko naturalne składniki bez dodatku środków konserwujących i zagęstników.

Składniki: woda, pasta pomidorowa, cebula mielona, olej słonecznikowy, sok z tamarynda 5 %, nasiona kolendry mielone, cukier, sól, imbir 2 %, czosnek 2 %, skrobia kukurydziana, przyprawy, liście kolendry 0,8 %, chili mielone, ocet, barwnik: ekstrakt z papryki.

Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna 751 kJ / 180 kcal
  • Tłuszcz 8.70 g
  • KTN 1.30 g
  • Węglowodany 20.00 g
  • w tym Cukry 13.00 g
  • Białko 2.70 g
  • Błonnik 5.40 g
  • Sól 2.00 g

KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Zastosowanie: Pasta pozwala w kilka chwil przygotować danie charakterystyczne dla kuchni indyjskiej ? Butter Chicken. Pasta może być też składnikiem marynat lub dipów i komponuje się wyśmienicie zarówno z mięsem jak i warzywami. Doskonale pasuje też do ryżu. Dzięki wygodnemu opakowaniu i pojemności sprawdzi się idealnie jako szybki, orientalny posiłek dla dwóch osób, również tych będących na diecie bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej. Nie zawiera oleju palmowego.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

5904358552134
10 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Grzyby Mun...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.

Dostępność: 27 W magazynie

Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.

Asia Kitchen Olej sezamowy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Olej sezamowy - niezwykle wonny, wydajny i uniwersalny w zastosowaniu, stanowi fantastyczny dodatek smakowy i aromatyczny do dań smażonych, duszonych i gotowanych oraz sosów, dipów i sałatek. Jego charakterystyczna, orzechowa nuta i piękny bursztynowy kolor wzbogacą potrawy z całego świata.