Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Asia Kitchen Wodorosty Wakame 100g

12,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Wodorosty Wakame to jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckich. Cenione nie tylko za delikatny smak i niezwykły wygląd, ale także za właściwości odżywcze. Kryją w sobie bogactwo minerałów: magnez – dla sprawnego działania układu nerwowego, wapń – dla zdrowych kości i zębów, żelazo – pomagające w zmniejszaniu uczucia zmęczenia. W kuchni idealnie komponują się nie tylko z sushi, ale także jako składnik zup, sałatek i dań na ciepło, np. omletów.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 12 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 12 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,60 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Wodorosty Wakame to jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckich. Cenione nie tylko za delikatny smak i niezwykły wygląd, ale także za właściwości odżywcze. Kryją w sobie bogactwo minerałów: magnez – dla sprawnego działania układu nerwowego, wapń – dla zdrowych kości i zębów, żelazo – pomagające w zmniejszaniu uczucia zmęczenia. W kuchni idealnie komponują się nie tylko z sushi, ale także jako składnik zup, sałatek i dań na ciepło, np. omletów.

Składniki:100% wodorostów Wakame

Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • wartość energetyczna: 278kcal/1165kJ
  • tłuszcz: 1,6g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,03g
  • węglowodany: 48,3g
  • w tym cukry: 0g
  • białko: 17,6g
  • sól: 7,1g

Ważne Informacje: Proszę namoczyć wakame przed podaniem, gdyż nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. 

Uwaga: Żywność zawierająca jod, nadmierne spożycie może wpłynąć na funkcjonowanie tarczycy. Zużywaj nie więcej niż 10g dziennie.

5903760634766

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 1 W magazynie

Ryż NAKATO to ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.