- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Klasyczny deser wschodnio-azjatycki, a więc ciastka z ryżu kleistego, w tym przypadku o smaku i nadzieniu zielonej herbaty. Kartonowe pudełko przypominające bombonierkę, w którym znajduje się 6 ciasteczek. Najwyższa jakość z Tajwanu. Polecamy!
Skład: maltoza 25%, kleisty ryż 25%, pasta z zielonej herbaty 20% [zielona herbata 47%, miecznik, cukier, maltoza, olej palmowy], cukier, substancja zagęszczająca E1442, zielona herbata w proszku 5%, olej palmowy, aromat, substancja konserwująca E200. Może zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, orzeszków ziemnych, sezamu, soi i orzechów.
Wartości odżywcze:
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Tajwan
Koniecznie musisz zaopatrzyć się w niezbędnik - matę do zwijania sushi. Dzięki niej stworzysz pożądane kształty swoich rolek sushi.
Wykonana z cienkich patyczków
Wyprodukowana z okrągłych pałeczek - całość powiązana sznurkiem.
Taki kształt zdecydowanie sprawniej pomoże w zwinięciu maków sushi.
Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Spośród ponad stu gatunków uprawianych grzybów, grzyb shiitake zajmuje pierwszą pozycje na świecie w wielkości spożycia i produkcji (wyprzedza nawet pieczarkę), w 98% jednak uprawiany jest i spożywany w Azji. W Europie rynek grzyba shiitake i innych grzybów medycznych jest niewielki, lecz od kilkunastu lat stale rosnący. Shiitake, wraz z szeregiem innych grzybów popularnych od tysięcy lat w krajach azjatyckich, jest uznawany za grzyb leczniczy.