- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Opakowanie zawiera 4 placki tortilli o średnicy 25cm wykonanych z mąki pszennej. Jest to wersja naturalna bez dodatków zbóż czy kombinacji skrobi. Zarazem jest to najpopularniejsza wersja wrapsów spożywanych w Polsce. Dzięki temu, że mąka pszenna ma stosunkowo neutralny smak, do tortilli pszennej pasują praktycznie wszystkie dodatki.
Skład: mąka pszenna (65%), woda, olej rzepakowy, subst. stabilizująca: E422, E466; subst. spulchniająca: E500, E450; sól, reg. kwasowości: E296; emulgator: E471; dekstroza, środek konserwujący: E282
Informacja o alergenach: Pszenica
Wartości odżywcze w 100g:
Sposób przygotowania: Tortille podgrzewamy przez chwilę na patelni bez tłuszczu (często przewracając) lub ok 1 min w kuchence mikrofalowej. Dodajemy nasze ulubione składniki (mięso, warzywa, sos), zwijamy i gotowe. Smacznego!
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni
Kraj pochodzenia: Belgia
Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.
Oshinko: słodka, marynowana, chrupiąca rzodkiew używana w Japonii do przyrządzania sushi w hosomakach, futomakach, urumakach, jako jeden ze składników. Idealnie komponuje się z łososiem, krewetkami, jak i awokado. Polecana również do wykorzystania w tradycyjnej kuchni, jako dodatek do sałatek i innych potraw w zależności od naszych upodobań i smaku.
Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.
Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.