Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Asia Kitchen Grzyby Mun suszone paski 100g

9,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 9 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 9 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,45 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.

W Chinach wierzy się, że grzyby mają właściwości lecznicze. Redukują ciśnienie krwi, poprawiają krążenie, zmniejszają krzepliwość krwi. Regularnie stosowane obniżają ryzyko zachorowania na chorobę wieńcową.

Uwaga! Nie jedz na surowo! Grzyby umieść w gorącej wodzie o temperaturze 80°C na co najmniej 10 minut. Następnie wylej wodę, a przed użyciem opłucz grzyby pod bieżącą wodą.

Kraj pochodzenia: Chiny

Składniki: Grzyby suszone mun 100%

Wartości odżywcze (w 100g/100ml)

  • Wartość energetyczna: 1196 kJ/ 286 kcal
  • Tłuszcze: 1,4g
  • *w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
  • Węglowodany: 42,8g
  • *w tym cukry: 0g
  • Białko: 11,3g
  • Sól: 0g
  • Błonnik: 2g
  • Sód: 23mg

Wskazówka - Grzyby należy moczyć w dużym naczyniu, ponieważ zwiększają one swoją objętość nawet 5-krotnie!

  • Unikalny produkt o wyjątkowym smaku i aromacie
  • Gotowe do spożycia po namoczeniu i ugotowaniu.
  • Doskonale pasują do polskiej kuchni - bigos, pierogi, sosy - uzyskają nowy niezastąpiony smak
5903796783087

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 5 W magazynie

Wasabi to ostry japoński chrzan o charakterystycznym zielonym kolorze. Intensywny smak i zapach pasty wasabi to element charakterystyczny dla dań kuchni japońskiej. Używana do sushi, makaronów, sashimi lub jako dodatek do owoców morza, zup i dań mięsnych.

Dostępność: 35 W magazynie

Ryż do sushi, znany również jako sushi-mai, jest kluczowym elementem w sztuce przygotowywania sushi, stanowiąc fundament tej kultowej japońskiej potrawy. Wyjątkowy w swoich właściwościach, ryż do sushi różni się od innych odmian ryżu zarówno pod względem tekstury, jak i sposobu przygotowania. Jego wybór i właściwe ugotowanie są nie tylko kwestią techniki, ale również odzwierciedlają głęboko zakorzenioną tradycję japońskiej kulinarii.