- Obecnie brak na stanie
Sos sojowy Premium – idealny do sashimi, jak i do przyprawiania zupy miso, udonu, czy też innych dań kuchni japońskiej. Naturalnie warzony.
Bez: GMO, konserwantów, glutenu;
Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.
W Chinach wierzy się, że grzyby mają właściwości lecznicze. Redukują ciśnienie krwi, poprawiają krążenie, zmniejszają krzepliwość krwi. Regularnie stosowane obniżają ryzyko zachorowania na chorobę wieńcową.
Uwaga! Nie jedz na surowo! Grzyby umieść w gorącej wodzie o temperaturze 80°C na co najmniej 10 minut. Następnie wylej wodę, a przed użyciem opłucz grzyby pod bieżącą wodą.
Kraj pochodzenia: Chiny
Składniki: Grzyby suszone mun 100%
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
Wskazówka - Grzyby należy moczyć w dużym naczyniu, ponieważ zwiększają one swoją objętość nawet 5-krotnie!