Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Asia Kitchen Grzyby Mun suszone paski 100g

9,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 9 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 9 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,45 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.

W Chinach wierzy się, że grzyby mają właściwości lecznicze. Redukują ciśnienie krwi, poprawiają krążenie, zmniejszają krzepliwość krwi. Regularnie stosowane obniżają ryzyko zachorowania na chorobę wieńcową.

Uwaga! Nie jedz na surowo! Grzyby umieść w gorącej wodzie o temperaturze 80°C na co najmniej 10 minut. Następnie wylej wodę, a przed użyciem opłucz grzyby pod bieżącą wodą.

Kraj pochodzenia: Chiny

Składniki: Grzyby suszone mun 100%

Wartości odżywcze (w 100g/100ml)

  • Wartość energetyczna: 1196 kJ/ 286 kcal
  • Tłuszcze: 1,4g
  • *w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
  • Węglowodany: 42,8g
  • *w tym cukry: 0g
  • Białko: 11,3g
  • Sól: 0g
  • Błonnik: 2g
  • Sód: 23mg

Wskazówka - Grzyby należy moczyć w dużym naczyniu, ponieważ zwiększają one swoją objętość nawet 5-krotnie!

  • Unikalny produkt o wyjątkowym smaku i aromacie
  • Gotowe do spożycia po namoczeniu i ugotowaniu.
  • Doskonale pasują do polskiej kuchni - bigos, pierogi, sosy - uzyskają nowy niezastąpiony smak
5903796783087

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Ocet ryżowy 150ml
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Asia Kitchen Grzyby...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Spośród ponad stu gatunków uprawianych grzybów, grzyb shiitake zajmuje pierwszą pozycje na świecie w wielkości spożycia i produkcji (wyprzedza nawet pieczarkę), w 98% jednak uprawiany jest i spożywany w Azji. W Europie rynek grzyba shiitake i innych grzybów medycznych jest niewielki, lecz od kilkunastu lat stale rosnący. Shiitake, wraz z szeregiem innych grzybów popularnych od tysięcy lat w krajach azjatyckich, jest uznawany za grzyb leczniczy.

Dostępność: 62 W magazynie

Koniecznie musisz zaopatrzyć się w niezbędnik - matę bambusową. Dzięki niej stworzysz pożądane kształty swoich rolek sushi.

Japońska mata do zwijania sushi o rozmiarze 24x24cm.

Wykonana z oryginalnych bambusowych patyczków

Wyprodukowana z okrągłych bambusowych pałeczek, każdy patyczek został przecięty na pół tworząc idealnie płaską powierzchnię - całość powiązane sznurkiem.