Makaron smażony z przyprawami stanowiący swoiste danie w stylu indonezyjskim. Alternatywa dla zupek chińskich, gdyż makaron ten spożywa się w formie dania, a nie zupy. Jest to po prostu makaron z lokalnymi-indonezyjskimi przyprawami, gdzie główną rolę odgrywa słodki sos sojowo-sezamowy spotęgowany aromatem cebuli.
Dla wzbogacenia potrawy polecamy dodać jajeczko sadzone, krewetkę, kurczaka lub warzywa :)
Skład: makaron: mąka pszenna 67%, olej palmowy rafinowany (zawiera przeciwutleniacz E319), sól, reg.kwasowości (E451, E501, E500), subst.zagęszczająca (E412), barwnik (E101); *przyprawy: cukier, sól, wzmacniacze smaku (E621, E627, E631), aromat czosnku, aromat 4,5%, cebula, ekstrakt drożdżowy, barwnik (E150a), subst.przeciwzbrylająca (E551); *olej smakowy (olej palmowy rafinowany (zawiera przeciwutleniacz E319), cebula; sos sojowy (cukier, woda, sól, pszenica, soja, przyprawy, olej sezamowy), chili. Może zawierać jaja, siarczyny.
Informacja o alergenach: Pszenica, soja, sezam
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1986kJ/475kcal,
- Tłuszcz 21g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9g,
- Węglowodany 62g,
- w tym cukry 8g,
- Błonnik 2,3g,
- Białko 9g,
- Sól 2,5g.
Sposób przygotowania: Makaron zalać 400ml wrzątku i odczekać 3min. Odcedzić nadmiar wody i wymieszać makaron z przyprawami dołączonymi do opakowania. Gotowe. Smacznego.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Indonezja