- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Pasta miso jasna przygotowana została na podstawie oryginalnych receptur oraz z dbałością o składniki najwyższej jakości. Wyselekcjonowane ziarna soi i ryżu łączą się w idealnej równowadze z myślą, aby nadać paście niepowtarzalny smak umami – połączenie delikatności i głębi.
W składzie znajdują się tylko naturalne składniki, pasta jest wolna od glutenu, laktozy i nie zawiera dodatku glutaminianu sodu.
Pasta oprócz tego, ze stanowi bazę do popularnej szczególnie w Japonii zupy miso, jest świetnym dodatkiem do innych zup, makronów czy ryżu, do smażenia oraz duszenia mięsa, ryb lub warzyw, może również stanowić składnik dressingów do sałatek.
Składniki woda, SOJA, ryż, sól, alkohol etylowy
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryż do sushi, znany również jako sushi-mai, jest kluczowym elementem w sztuce przygotowywania sushi, stanowiąc fundament tej kultowej japońskiej potrawy. Wyjątkowy w swoich właściwościach, ryż do sushi różni się od innych odmian ryżu zarówno pod względem tekstury, jak i sposobu przygotowania. Jego wybór i właściwe ugotowanie są nie tylko kwestią techniki, ale również odzwierciedlają głęboko zakorzenioną tradycję japońskiej kulinarii.
Koniecznie musisz zaopatrzyć się w niezbędnik - matę bambusową. Dzięki niej stworzysz pożądane kształty swoich rolek sushi.
Japońska mata do zwijania sushi o rozmiarze 24x24cm.
Wykonana z oryginalnych bambusowych patyczków
Wyprodukowana z okrągłych bambusowych pałeczek, każdy patyczek został przecięty na pół tworząc idealnie płaską powierzchnię - całość powiązane sznurkiem.
Sos Teriyaki jest wspaniałą przyprawą i marynatą do mięsa, ryb, tofu i warzyw grillowanych, pieczonych jak również smażonych. Posiada intensywny słono-słodki smak, który świetnie spaja azjatyckie dania. Można nim bezpośrednio polewać ryż lub stosować jako dip do maczania smażonych przekąsek.
Grzyby mun - w Polsce znane także jako uszaki bzowe, stanowią niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, carry oraz czosnku.