- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Mochi to tradycyjne japońskie kluski robione z klejącego ryżu lub mochiko (mąki ryżowej). Są podobne do dango, często występują w wersji z nadzieniem, np. z pasty z czerwonej fasoli lub truskawek. W Japonii mochi wykonuje się podczas tradycyjnej ceremonii, która nazywa się mochitsuki.
Składniki: maltoza, woda, ryż kleisty w proszku 20%, cukier, fasola strączkowa, skrobia ziemniaczana, olej palmowy, aromat, substancja konserwująca: kwas sorbowy; barwniki: błękit brylantowy FCF, tartrazyna*, żółcień pomarańczowa S*.
* może mieć niekorzystny wpływ na aktywność i koncentrację u dzieci.
Wartości odżywcze (w 100g produktu)
Wartości podane w tabeli są wartościami orientacyjnymi i mogą różnić się w zależności od partii produktu. Właściwe danej partii wartości odżywcze znajdują się na opakowaniu jednostkowym produktu.
Sos sojowy Premium – idealny do sashimi, jak i do przyprawiania zupy miso, udonu, czy też innych dań kuchni japońskiej. Naturalnie warzony.
Bez: GMO, konserwantów, glutenu;
Ryż do sushi, znany również jako sushi-mai, jest kluczowym elementem w sztuce przygotowywania sushi, stanowiąc fundament tej kultowej japońskiej potrawy. Wyjątkowy w swoich właściwościach, ryż do sushi różni się od innych odmian ryżu zarówno pod względem tekstury, jak i sposobu przygotowania. Jego wybór i właściwe ugotowanie są nie tylko kwestią techniki, ale również odzwierciedlają głęboko zakorzenioną tradycję japońskiej kulinarii.
Wodorosty Wakame to jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckich. Cenione nie tylko za delikatny smak i niezwykły wygląd, ale także za właściwości odżywcze. Kryją w sobie bogactwo minerałów: magnez – dla sprawnego działania układu nerwowego, wapń – dla zdrowych kości i zębów, żelazo – pomagające w zmniejszaniu uczucia zmęczenia. W kuchni idealnie komponują się nie tylko z sushi, ale także jako składnik zup, sałatek i dań na ciepło, np. omletów.
Ryż jaśminowy Asia Kitchen to długoziarnisty ryż o charakterystycznym słodkawym, kwiatowo-maślanym aromacie i wyjątkowo białej barwie. Idealnie komponuje się z lekkimi dodatkami: z drobiem, ze świeżymi i gotowanymi warzywami, z tajskimi sosami curry, mleczkiem kokosowym.
Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Sushi Set Premium to zestaw produktów, z pomocą których przygotujesz nawet 70 kawałków świeżego sushi. To świetna propozycja dla początkujących kucharzy, aspirujących sushi masterów oraz wszelkich wielbicieli kuchni japońskiej. Zapakowane w gustowne pudełko i wypełnione po brzegi azjatyckimi składnikami, wspaniale sprawdzi się także jako wyjątkowy prezent.
Ryż NAKATO to ryż krótkoziarnisty o naturalnej, kleistej konsystencji. Dobry ryż to przede wszystkim podstawa znakomitego sushi, pożywnych kulek onigiri oraz nieodłączny dodatek do innych dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzi się zarówno do przygotowania potraw, jak i deserów Kraju Wschodzącego Słońca.