Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

House of Asia Sos z kolendrą i miętą 200g

8,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 8 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 8 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,40 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Sos swój aromatyczny i odświeżający, typowy dla Indii smak zawdzięcza unikalnej mieszance składników na bazie liści kolendry, limonki, mięty, szpinaku i soczewicy. Ma wszechstronne zastosowanie, między innymi jako dip do różnorodnych dań kuchni indyjskiej, azjatyckiej, jak również polskiej. Jest łatwy w użyciu i stanowi świetny składnik sosów czy dressingów do sałatek. Jest też idealnym składnikiem marynat dań smażonych i z grilla. Sos jest odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Zastosowanie: Idealnie sprawdzi się jako dip do różnych dań kuchni indyjskiej, azjatyckiej i polskiej, jak również jako składnik sosów, dressingów do sałatek oraz marynat do dań grillowanych i smażonych.

Składniki: Woda, liście kolendry 14 %, cukier, glukoza, sok z limonki, liście mięty 4 %, liście szpinaku, soczewica żółta mielona, sól jodowana, kmin rzymski mielony, zielona papryka chili, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; skrobia modyfikowana, substancja konserwująca: benzoesan sodu, oleożywica z zielonego chili, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.

Wartości odżywcze: 

  • Wartość energetyczna 535 kJ / 126 kcal
  • Tłuszcz 0.60 g
  • Węglowodany 28 g
  • w tym Cukry 8 g
  • Białko 1.9g
  • Sól 3g

KTN – kwasy tłuszczowe nasycone

* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

5904358551571

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Olej sezamowy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Olej sezamowy - niezwykle wonny, wydajny i uniwersalny w zastosowaniu, stanowi fantastyczny dodatek smakowy i aromatyczny do dań smażonych, duszonych i gotowanych oraz sosów, dipów i sałatek. Jego charakterystyczna, orzechowa nuta i piękny bursztynowy kolor wzbogacą potrawy z całego świata.

Dostępność: 10 W magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Dostępność: 16 W magazynie

Sos Teriyaki jest wspaniałą przyprawą i marynatą do mięsa, ryb, tofu i warzyw grillowanych, pieczonych jak również smażonych. Posiada intensywny słono-słodki smak, który świetnie spaja azjatyckie dania. Można nim bezpośrednio polewać ryż lub stosować jako dip do maczania smażonych przekąsek.

Dostępność: 30 W magazynie

Ryż do sushi, znany również jako sushi-mai, jest kluczowym elementem w sztuce przygotowywania sushi, stanowiąc fundament tej kultowej japońskiej potrawy. Wyjątkowy w swoich właściwościach, ryż do sushi różni się od innych odmian ryżu zarówno pod względem tekstury, jak i sposobu przygotowania. Jego wybór i właściwe ugotowanie są nie tylko kwestią techniki, ale również odzwierciedlają głęboko zakorzenioną tradycję japońskiej kulinarii.

Dostępność: 2 W magazynie

Ryż jaśminowy Asia Kitchen to długoziarnisty ryż o charakterystycznym słodkawym, kwiatowo-maślanym aromacie i wyjątkowo białej barwie. Idealnie komponuje się z lekkimi dodatkami: z drobiem, ze świeżymi i gotowanymi warzywami, z tajskimi sosami curry, mleczkiem kokosowym.