- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Sos Pad Thai to zazwyczaj kombinacja kilku składników, takich jak tamarind, sos rybny, cukier palmowy, sos sojowy, papryczki chili, czosnek, krewetki i inne aromatyczne przyprawy, które nadają mu charakterystyczny smak. Gotowy sos jest bardzo wygodny w użyciu, ponieważ nie wymaga mieszania wielu składników, co pozwala na szybkie przygotowanie Pad Thai w domu.
Można go także wykorzystać do innych potraw kuchni tajskiej jako dodatek lub składnik.
Skład: cukier 46%, szalotka 10%, woda 10%, sól 7,1%, olej sojowy 7%, tamarynd 6%, sos rybny (ryba anchois, sól, cukier) 5%, ocet winny 4%, chili 3,5%, substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia kukurydziana 1%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy 0,2%, barwnik naturalny: ekstrakt z papryki E160c, karmel E150c.
Ostrzeżenie o alergenach - Produkt zawiera soję.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.
Cienkie listki alg są jednym ze składników sushi oraz japońskich kanapek onigiri, ale ich zastosowanie jest znacznie szersze. Używane są jako dodatek do zup, ryżu, garnir do innych zimnych dań lub są jedzone jako snacki.