- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Ryż do sushi Oishii to wysokiej jakości ryż okrągłoziarnisty przeznaczony specjalnie do Sushi. Po ugotowaniu ryż ten jest bardzo kleisty, a zarazem kruchy w środku, przez co dobrze przywiera do powierzchni alg Nori, przez co gotowe Sushi nie rozpada się podczas jedzenia.
Przygotowanie ryżu: Ugotować 3 szklanki ryżu w 3 szklankach wody. Przygotować zaprawę do sushi: dodać 6 łyżek octu ryżowego, 1/2 łyżkę cukru i 1/4 łyżkę soli. Ugotowany ryż włożyć do miski i dodać zaprawę ryżową do sushi, wymieszać drewnianą szpatułką. Ryż pozostawić do wystygnięcia, przykryć wilgotną ścierką aż będzie gotowy do użycia.
Składniki: ryż do sushi, okrągłoziarnisty
Wartości odżywcze w 100g:
*w tym tłuszcze nasycone 0,3g
Wasabi to ostry japoński chrzan o charakterystycznym zielonym kolorze. Intensywny smak i zapach pasty wasabi to element charakterystyczny dla dań kuchni japońskiej. Używana do sushi, makaronów, sashimi lub jako dodatek do owoców morza, zup i dań mięsnych.
Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Kanpyo – delikatne w smaku paski marynowanej tykwy w słodkiej, karmelowej zalewie. Idealny dodatek do futomaków i hosomaków, a także do sosów i marynat (jak się ją drobno posieka). Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżym ogórkiem, łososiem i sosem teryiaki.
Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.