Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

KK Polska Oishii Yamato Ryż do Sushi 1kg

11,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 11 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 11 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,55 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Ryż do sushi Oishii to wysokiej jakości ryż okrągłoziarnisty przeznaczony specjalnie do Sushi. Po ugotowaniu ryż ten jest bardzo kleisty, a zarazem kruchy w środku, przez co dobrze przywiera do powierzchni alg Nori, przez co gotowe Sushi nie rozpada się podczas jedzenia.

Przygotowanie ryżu: Ugotować 3 szklanki ryżu w 3 szklankach wody. Przygotować zaprawę do sushi: dodać 6 łyżek octu ryżowego, 1/2 łyżkę cukru i 1/4 łyżkę soli. Ugotowany ryż włożyć do miski i dodać zaprawę ryżową do sushi, wymieszać drewnianą szpatułką. Ryż pozostawić do wystygnięcia, przykryć wilgotną ścierką aż będzie gotowy do użycia.

Składniki: ryż do sushi, okrągłoziarnisty

Wartości odżywcze w 100g:

  • Wartość energetyczna: 1497kJ/348kcal
  • Tłuszcze: 0,9g
  • Węglowodany: 78g
  • *w tym cukry: <0,5g
  • Białko: 6,1g
  • Sól: <0,01g

*w tym tłuszcze nasycone 0,3g

KK POLSKA
8030467000192

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 68 W magazynie

Wasabi to ostry japoński chrzan o charakterystycznym zielonym kolorze. Intensywny smak i zapach pasty wasabi to element charakterystyczny dla dań kuchni japońskiej. Używana do sushi, makaronów, sashimi lub jako dodatek do owoców morza, zup i dań mięsnych.

Asia Kitchen Ocet ryżowy 1L
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Dostępność: 1 W magazynie

Kanpyo – delikatne w smaku paski marynowanej tykwy w słodkiej, karmelowej zalewie. Idealny dodatek do futomaków i hosomaków, a także do sosów i marynat (jak się ją drobno posieka). Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżym ogórkiem, łososiem i sosem teryiaki.

Asia Kitchen Zaprawa do...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.