Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

KK Polska SQUID Sos rybny 300ml

7,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 7 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 7 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,35 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Sos rybny – przyprawa używana w kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej do doprawiania i dosalania potraw, a także do marynowania mięsa przed przyrządzeniem. Jest najważniejszym z używanych tam dodatków, obok sosu sojowego. Zrobiony jest ze sfermentowanych ryb, soli i wody. Za najlepsze uważa się sosy zrobione z pięciu gatunków ryb, m.in.gurami. Surowe ryby z solą w beczkach fermentuje się na słońcu, do stanu płynności. Zebrany ekstrakt klaruje się i rozlewa w butelki.

Sos rybny Squid to naturalnie fermentowany przez 18 miesięcy sos z anchois (sardeli) bez konserwantów. Zawiera aż 77% ekstraktu z sardeli.

Doskonały jest nie tylko jako sos lub marynata, ale także jako dip.

KK POLSKA
8850620888012

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Wodorosty...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Suszone wodorosty, glony kombu to nieodłączny element kuchni azjatyckiej. Są to drugie, zaraz po glonach nori najpopularniejsze glony wykorzystywane w japońskich potrawach. Wykorzystywane są do przygotowania zup i bulionów. Glony kombu znane są z wysokiej zawartości jodu i swoich leczniczych właściwości. 

Asia Kitchen Imbir...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Imbir marynowany różowy 1kg – jest bardzo często stosowany w kuchni japońskiej podczas spożywania sushi, aby przeczyścić kubki smakowe. Podczas smażenia imbiru wydobywa się charakterystyczny sok o aromatycznym zapachu i niepowtarzalnym smaku. Ma nietypowy smak, i jest używany jako dodatek przyprawowy do wielu potraw.