Koszyk

House of Asia Makaron Ramen 300g

10,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 10 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 10 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,50 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Ramen wprowadzony do kuchni japońskiej przez Chińczyków ponad 100 lat temu, stał się szybko jednym z podstawowych i najbardziej popularnych składników kuchni codziennej. Nazwa pochodząca od japońskich słów „la” (ciągnąć) i „mian” (makaron), doskonale oddaje tradycyjny sposób wytwarzania – poprzez ręczne naciąganie długich nitek. Żółty, niezwykle elastyczny makaron tradycyjnie jest składnikiem popularnego dania o tej samej nazwie. Japoński wywar na bazie warzyw z różnorodnymi dodatkami mięsnymi, rybnymi czy warzywnymi to dzisiaj klasyka. Ilu kucharzy, tyle ściśle strzeżonych receptur – wiele regionów Japonii ma swe ulubione wersje ramenu, ale właściwie każdy gotujący w domu może przygotować swoją wersję z ulubionymi dodatkami.

Składniki: mąka PSZENNA 86,5 %, woda, sól.

Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna 1630 kJ / 385 kcal
  • Tłuszcz 4.00 g
  • KTN 1.00 g
  • Węglowodany 71.00 g
  • w tym Cukry 1.00 g
  • Białko 15.00 g
  • Błonnik 0.00 g
  • Sól 0.05 g

KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Zastosowanie: Idealny do zup i sosów.

Sposób przygotowania: Umieść makaron w garnku z wrzącą wodą. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 3 minuty. Po odsączeniu przepłucz w zimnej wodzie

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

5902898820317
25 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 25 W magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.