- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
House of Asia Makaron Ramen 300g
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Ramen wprowadzony do kuchni japońskiej przez Chińczyków ponad 100 lat temu, stał się szybko jednym z podstawowych i najbardziej popularnych składników kuchni codziennej. Nazwa pochodząca od japońskich słów „la” (ciągnąć) i „mian” (makaron), doskonale oddaje tradycyjny sposób wytwarzania – poprzez ręczne naciąganie długich nitek. Żółty, niezwykle elastyczny makaron tradycyjnie jest składnikiem popularnego dania o tej samej nazwie. Japoński wywar na bazie warzyw z różnorodnymi dodatkami mięsnymi, rybnymi czy warzywnymi to dzisiaj klasyka. Ilu kucharzy, tyle ściśle strzeżonych receptur – wiele regionów Japonii ma swe ulubione wersje ramenu, ale właściwie każdy gotujący w domu może przygotować swoją wersję z ulubionymi dodatkami.
Składniki: mąka PSZENNA 86,5 %, woda, sól.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
- Wartość energetyczna 1630 kJ / 385 kcal
- Tłuszcz 4.00 g
- KTN 1.00 g
- Węglowodany 71.00 g
- w tym Cukry 1.00 g
- Białko 15.00 g
- Błonnik 0.00 g
- Sól 0.05 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Zastosowanie: Idealny do zup i sosów.
Sposób przygotowania: Umieść makaron w garnku z wrzącą wodą. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 3 minuty. Po odsączeniu przepłucz w zimnej wodzie
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.