- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
House of Asia Papier ryżowy okrągły 100g
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Papier ryżowy jest niezbędnym składnikiem wielu potraw kuchni azjatyckiej, szczególnie chińskiej, tajskiej i wietnamskiej. Sporządzony z mąki ryżowej, wody i soli, jest naturalny i pożywny. To cieniutkie, delikatne ciasto służy przede wszystkim do przygotowania popularnych sajgonek i spring rolls. Ale w papier ryżowy można zawinąć dosłownie wszystko. Jest gotowy do użycia po lekkim zwilżeniu wodą, pod której wpływem staje się elastyczny. Równie doskonale sprawdza się podczas smażenia.
Składniki mąka ryżowa 55 %, mąka z tapioki, sól.
Wartości odżywcze w 100g produktu
- Wartość energetyczna 1494 kJ / 352 kcal
- Tłuszcz 0.70 g
- KTN 0.30 g
- Węglowodany 82.00 g
- w tym Cukry 0.00 g
- Białko 3.30 g
- Błonnik 0.00 g
Sól 1.30 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Zastosowanie: Można w nie zawinąć dowolny farsz i jeść na surowo. Równie smaczne po usmażeniu. Świetnie smakuje z nadzieniem z mielonego mięsa, warzyw, owoców morza lub kiełków. Idealne do lekkich dań. Idealny na wszelkiego rodzaju imprezy i przyjęcia jako finger food.
Przygotowanie Zwilż wodą papier ryżowy i na środku ułóż wybrane składniki. Złóż brzegi papieru ryżowego do środka zakrywając nadzienie. Zwiń zaczynając od dołu. Tak zawinięty spring rolls jest gotowy do spożycia.
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 6 miesięcy.