Koszyk

HOUSE of ASIA Miyasaka Pasta Miso Dashi 300g

20,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 20 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 20 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,00 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Kieszonkowa energia z Japonii! Miso – tradycyjna japońska zupa samurajów. O esencjonalnym smaku i charakterystycznym aromacie. Jedno z dań, które zawsze można znaleźć w każdej japońskiej kuchni. Występuje w postaci pasty. Tu w wersji z ekstraktem z tuńczyka. Stanowi rodzaj bulionu będącego bazą zupy lub dodawanego powszechnie do potraw. Zawiera cenne właściwości płynące z ziaren soi. Miso dodaje energii i rozgrzewa. Znakomicie smakuje czysta lub z tradycyjnymi dodatkami: algami wakame, tofu, szczypiorkiem.Praktycznie gotowa do użycia. Możesz mieć ją zawsze przy sobie.

Miyasaka pasta Miso Dashi to mieszanka pasty miso i dashi, czyli japońskiego bulionu rybnego.Miyasaka pasta Miso Dashi to gotowa pasta miso w płynie, która jest używana jako baza do przygotowania aromatycznej zupy dashi. Jest to mieszanka tradycyjnej pasty miso (masy z fermentowanych ziaren soi, soli i wody) oraz dashi (bulionu rybnego lub wodorostowego) w proporcjach, które zapewniają idealny smak i aromat. Produkt ten jest bardzo popularny w kuchni japońskiej i jest wykorzystywany jako szybka i łatwa alternatywa dla domowej zupy dashi.

Zastosowanie: Zupę miso przygotowuje się błyskawicznie. Pastę tę można też stosować jako sos do makaronów, do duszenia mięsa i ryb. Jako składnik past (np. do jajek).

Składniki: woda, SOJA, ryż, sól, alkohol etylowy, wzmacniacze smaku: E621, E627, E631; TUŃCZYK Bonito w proszku, ekstrakt z wodorostów, barwnik: ryboflawiny.

Wartości odżywczew 100 g / ml produktu

  • Wartość energetyczna 740 kJ / 176 kcal
  • Tłuszcz 6.40 g
  • KTN 0.80 g
  • Węglowodany 16.30 g
  • w tym Cukry 7.60 g
  • Białko 11.20 g
  • Błonnik 0.00 g
  • Sól 8.90 g
  • KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
  • * Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
894972002021
16 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Imbir...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Imbir marynowany różowy 1kg – jest bardzo często stosowany w kuchni japońskiej podczas spożywania sushi, aby przeczyścić kubki smakowe. Podczas smażenia imbiru wydobywa się charakterystyczny sok o aromatycznym zapachu i niepowtarzalnym smaku. Ma nietypowy smak, i jest używany jako dodatek przyprawowy do wielu potraw.

Asia Kitchen Ocet ryżowy 500ml
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Dostępność: 8 W magazynie

Wodorosty Wakame to jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckich. Cenione nie tylko za delikatny smak i niezwykły wygląd, ale także za właściwości odżywcze. Kryją w sobie bogactwo minerałów: magnez – dla sprawnego działania układu nerwowego, wapń – dla zdrowych kości i zębów, żelazo – pomagające w zmniejszaniu uczucia zmęczenia. W kuchni idealnie komponują się nie tylko z sushi, ale także jako składnik zup, sałatek i dań na ciepło, np. omletów.

Dostępność: 47 W magazynie

Wasabi używa się w Japonii głównie do sushi, sashimi i wszelkich potraw z rybami. Poza tym idealnie komponuje się z mięsem czerwonym, wędlinami, białą kiełbasą, jajkiem, w surówkach, zupach, sosach ciepłych i zimnych, z sosem sojowym, majonezem czy jogurtem. Jednak biorąc pod uwagę formę sproszkowaną – był, jest i będzie – wykorzystywany głównie do sushi.