- Nowy
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Kieszonkowa energia z Japonii! Miso – tradycyjna japońska zupa samurajów. O esencjonalnym smaku i charakterystycznym aromacie. Jedno z dań, które zawsze można znaleźć w każdej japońskiej kuchni. Występuje w postaci pasty. Tu w wersji z ekstraktem z tuńczyka. Stanowi rodzaj bulionu będącego bazą zupy lub dodawanego powszechnie do potraw. Zawiera cenne właściwości płynące z ziaren soi. Miso dodaje energii i rozgrzewa. Znakomicie smakuje czysta lub z tradycyjnymi dodatkami: algami wakame, tofu, szczypiorkiem.Praktycznie gotowa do użycia. Możesz mieć ją zawsze przy sobie.
Miyasaka pasta Miso Dashi to mieszanka pasty miso i dashi, czyli japońskiego bulionu rybnego.Miyasaka pasta Miso Dashi to gotowa pasta miso w płynie, która jest używana jako baza do przygotowania aromatycznej zupy dashi. Jest to mieszanka tradycyjnej pasty miso (masy z fermentowanych ziaren soi, soli i wody) oraz dashi (bulionu rybnego lub wodorostowego) w proporcjach, które zapewniają idealny smak i aromat. Produkt ten jest bardzo popularny w kuchni japońskiej i jest wykorzystywany jako szybka i łatwa alternatywa dla domowej zupy dashi.
Zastosowanie: Zupę miso przygotowuje się błyskawicznie. Pastę tę można też stosować jako sos do makaronów, do duszenia mięsa i ryb. Jako składnik past (np. do jajek).
Składniki: woda, SOJA, ryż, sól, alkohol etylowy, wzmacniacze smaku: E621, E627, E631; TUŃCZYK Bonito w proszku, ekstrakt z wodorostów, barwnik: ryboflawiny.
Wartości odżywczew 100 g / ml produktu