Koszyk
  • Nowy

HOUSE of ASIA Miyasaka Pasta Miso Dashi 300g

20,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 20 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 20 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,00 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Kieszonkowa energia z Japonii! Miso – tradycyjna japońska zupa samurajów. O esencjonalnym smaku i charakterystycznym aromacie. Jedno z dań, które zawsze można znaleźć w każdej japońskiej kuchni. Występuje w postaci pasty. Tu w wersji z ekstraktem z tuńczyka. Stanowi rodzaj bulionu będącego bazą zupy lub dodawanego powszechnie do potraw. Zawiera cenne właściwości płynące z ziaren soi. Miso dodaje energii i rozgrzewa. Znakomicie smakuje czysta lub z tradycyjnymi dodatkami: algami wakame, tofu, szczypiorkiem.Praktycznie gotowa do użycia. Możesz mieć ją zawsze przy sobie.

Miyasaka pasta Miso Dashi to mieszanka pasty miso i dashi, czyli japońskiego bulionu rybnego.Miyasaka pasta Miso Dashi to gotowa pasta miso w płynie, która jest używana jako baza do przygotowania aromatycznej zupy dashi. Jest to mieszanka tradycyjnej pasty miso (masy z fermentowanych ziaren soi, soli i wody) oraz dashi (bulionu rybnego lub wodorostowego) w proporcjach, które zapewniają idealny smak i aromat. Produkt ten jest bardzo popularny w kuchni japońskiej i jest wykorzystywany jako szybka i łatwa alternatywa dla domowej zupy dashi.

Zastosowanie: Zupę miso przygotowuje się błyskawicznie. Pastę tę można też stosować jako sos do makaronów, do duszenia mięsa i ryb. Jako składnik past (np. do jajek).

Składniki: woda, SOJA, ryż, sól, alkohol etylowy, wzmacniacze smaku: E621, E627, E631; TUŃCZYK Bonito w proszku, ekstrakt z wodorostów, barwnik: ryboflawiny.

Wartości odżywczew 100 g / ml produktu

  • Wartość energetyczna 740 kJ / 176 kcal
  • Tłuszcz 6.40 g
  • KTN 0.80 g
  • Węglowodany 16.30 g
  • w tym Cukry 7.60 g
  • Białko 11.20 g
  • Błonnik 0.00 g
  • Sól 8.90 g
  • KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
  • * Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
894972002021
5 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 1 W magazynie

Oshinko: słodka, marynowana, chrupiąca rzodkiew używana w Japonii do przyrządzania sushi w hosomakach, futomakach, urumakach, jako jeden ze składników. Idealnie komponuje się z  łososiem, krewetkami, jak i awokado. Polecana również do wykorzystania w  tradycyjnej kuchni, jako dodatek do sałatek i innych potraw w zależności od naszych upodobań i smaku.

Dostępność: 27 W magazynie

Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.