Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

House of Asia Wodorosty Wakame 150g

35,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 35 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 35 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,75 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Wakame to odmiana wodorostów o lekko słodkim smaku, sprężystej formie oraz zielonym kolorze. Wodorosty wakame są bardzo wydajne (zwiększają swoją objętość 10-krotnie) oraz proste w użyciu – wystarczy zalać je ciepłą wodą i odczekać 10 minut. W dużym, 150 gramowym opakowaniu świetnie sprawdzi się w hotelach, restauracjach oraz cateringach.

Składniki: suszone wodorosty wakame cięte 100%

Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna 660 kJ / 161 kcal
  • Tłuszcz 1,9 g
  • KTN 0.50 g
  • Węglowodany 3.20 g
  • w tym Cukry 0.00 g
  • Białko 14.00 g
  • Sól 27,20 g

Witaminy i składniki mineralne

  • potas 540 mg (27%)*,
  • wapń 965 mg (121%)*,
  • żelazo 9,2 mg (66%),
  • jod 14688 ug (9792%)*

KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Zastosowanie: Dodatek do sałatek i zup i dań z grilla. Idealnie sprawdzą się jako przystawka do sushi oraz innych dań w azjatyckim stylu.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

5901752702073

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 47 W magazynie

Wasabi używa się w Japonii głównie do sushi, sashimi i wszelkich potraw z rybami. Poza tym idealnie komponuje się z mięsem czerwonym, wędlinami, białą kiełbasą, jajkiem, w surówkach, zupach, sosach ciepłych i zimnych, z sosem sojowym, majonezem czy jogurtem. Jednak biorąc pod uwagę formę sproszkowaną – był, jest i będzie – wykorzystywany głównie do sushi.

Dostępność: 5 W magazynie

Wasabi to ostry japoński chrzan o charakterystycznym zielonym kolorze. Intensywny smak i zapach pasty wasabi to element charakterystyczny dla dań kuchni japońskiej. Używana do sushi, makaronów, sashimi lub jako dodatek do owoców morza, zup i dań mięsnych.

Dostępność: 10 W magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Asia Kitchen Ocet ryżowy 500ml
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Dostępność: 29 W magazynie

Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.