- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Makaron Ramen jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych makaronów azjatyckich. Stanowi bazę do popularnej, japońskiej zupy Ramen (japońska zupa na bazie bulionu z dodatkiem mięs i/lub warzyw). Makaron Ramen wytworzony jest na bazie mąki pszennej w postaci grubych, elastycznych nitek, ma charakterystyczną, mocno żółtawą barwę. Jako ciekawostkę można dodać, że w japońskim mieście Shin-Yokohama znajduje się muzeum w całości poświęcone historii tego makaronu. Makaron Ramen marki ITA-SAN jest makaronem wstępnie obgotowanym, a co za tym idzie bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy włożyć go do wrzącej wody, gotować przez ok. 90 sekund i gotowe!
Sposób przygotowania: Makaron Ramen włożyć do wrzącej wody i przez 90 sekund gotować. Nieotwarte opakowanie przechowywać w ciemnym pomieszczeniu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożywać w ciągu jednego dnia.
Składniki: mąka PSZENNA, woda, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas octowy, mleczan sodu; barwnik: ryboflawiny.
Może zawierać jaja i soję.
Alergeny: pszenica, mleko, ryby