Koszyk

House of Asia Listki Nori - Liście alg morskich 6szt 15g

10,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 10 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 10 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,50 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Ich ogromne znaczenie dostrzeżono w kuchni azjatyckiej, szczególnie japońskiej. Listki nori House of Asia zawierają w swoim składzie niezwykłe bogactwo minerałów i substancji odżywczych. Dzięki nim skutecznie obniżają poziom cholesterolu oraz wysokie ciśnienie, jak również wpływają odżywczo na stan skóry i włosów. Oprócz niezapomnianych walorów smakowych i odżywczych, ich intensywny, ciemnozielony kolor w zestawieniu z bielą ryżu oraz z innymi kolorami pozostałych składników dają fantastyczny efekt tworząc znakomitą dekorację dania! Prócz owiniętych w nori sushi, najczęściej używa się go do japońskich kanapek z ryżu. Spory kawałek arkusza dodawany jest również do niektórych rodzajów zup, zaś pokruszone nori używane jest jak suszone zioła, posypuje się nim potrawy, szczególnie ryż, makarony i potrawy z jajek.

Składniki: prażone algi morskie (Porphyra tenera).

Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna 1323 kJ / 316 kcal
  • Tłuszcz 4.80 g
  • KTN 2.30 g
  • Węglowodany 5.30 g
  • w tym Cukry 0.00 g
  • Białko 47.60 g
  • Błonnik 0.00 g
  • Sól 0.86 g

KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Zastosowanie: Podstawa sushi. Element sałatek. Składnik dań kuchni japońskiej Opiekane stworzą znakomitą przekąskę.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

5907599956204
14 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Ocet ryżowy 500ml
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.