- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Edamame to niedojrzałe strąki soi. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach. Niedojrzałe strąki soi są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy i izoflawonów, zawierają więcej białka niż dojrzała soja. Soja jest również bogata w węglowodany, błonnik, kwasy omega-3, kwasy tłuszczowe i mikroelementy, witaminy B i C, a zwłaszcza kwas foliowy, mangan i witaminę K. Strąki gotuje się w wodzie wraz z solą i podaje w całości jeszcze ciepłe, jako przekąskę.
Składniki: Ziarna soi, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza 100g
Zastosowanie: W razie potrzeby przepłucz fasolę - można jej żyć bezpośrednio np. do sałatki lub po prostu jako przekąska
Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.
Spośród ponad stu gatunków uprawianych grzybów, grzyb shiitake zajmuje pierwszą pozycje na świecie w wielkości spożycia i produkcji (wyprzedza nawet pieczarkę), w 98% jednak uprawiany jest i spożywany w Azji. W Europie rynek grzyba shiitake i innych grzybów medycznych jest niewielki, lecz od kilkunastu lat stale rosnący. Shiitake, wraz z szeregiem innych grzybów popularnych od tysięcy lat w krajach azjatyckich, jest uznawany za grzyb leczniczy.
Koniecznie musisz zaopatrzyć się w niezbędnik - matę bambusową. Dzięki niej stworzysz pożądane kształty swoich rolek sushi.
Japońska mata do zwijania sushi o rozmiarze 24x24cm.
Wykonana z oryginalnych bambusowych patyczków
Wyprodukowana z okrągłych bambusowych pałeczek, każdy patyczek został przecięty na pół tworząc idealnie płaską powierzchnię - całość powiązane sznurkiem.