Koszyk

House of Asia Pasta Miso 75g

8,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 8 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 8 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,40 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Kieszonkowa energia z Japonii! Miso – tradycyjna japońska zupa samurajów. O esencjonalnym smaku i charakterystycznym aromacie. Jedno z dań, które zawsze można znaleźć w każdej japońskiej kuchni. Występuje w postaci pasty. Stanowi rodzaj bulionu będącego bazą zupy lub dodawanego powszechnie do potraw. Zawiera cenne właściwości płynące z ziaren soi. Miso dodaje energii i rozgrzewa. Znakomicie smakuje czysta lub z tradycyjnymi dodatkami: algami wakame, tofu, szczypiorkiem. Praktycznie gotowa do użycia.

Składniki pasta miso 57,7 % (SOJA, woda, słód ryżowy, sól, alkohol etylowy, barwnik: ryboflawiny), woda, sól, alkohol etylowy, TUNCZYK Bonito w proszku, algi Wakame 0,5 %, cukier, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy.

Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna 487 kJ / 116 kcal
  • Tłuszcz 4.10 g
  • KTN 0.60 g
  • Węglowodany 11.00 g
  • w tym Cukry 6.40 g
  • Białko 7.30 g
  • Błonnik 0.00 g
  • Sól 13.10 g

KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Zastosowanie: Podstawowy składnik do przygotowania słynnej zupy miso. Pastę można stosować jako sos do makaronów, do duszenia mięsa i ryb.

Sposób użycia: Zawartość saszetki przełożyć do miseczki i rozpuścić w gorącej, ale nie wrzącej wodzie. Do wywaru możemy dodać ulubione dodatki - pokrojone w kostkę, jedwabiste tofu, garstkę pokruszonych wodorostów wakame, prażony sezam czy makaron.

Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej. 

5908219994170
13 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 69 W magazynie

Wasabi to ostry japoński chrzan o charakterystycznym zielonym kolorze. Intensywny smak i zapach pasty wasabi to element charakterystyczny dla dań kuchni japońskiej. Używana do sushi, makaronów, sashimi lub jako dodatek do owoców morza, zup i dań mięsnych.

Asia Kitchen Ocet ryżowy 150ml
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.