- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
House of Asia Pasta Miso 75g
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Kieszonkowa energia z Japonii! Miso – tradycyjna japońska zupa samurajów. O esencjonalnym smaku i charakterystycznym aromacie. Jedno z dań, które zawsze można znaleźć w każdej japońskiej kuchni. Występuje w postaci pasty. Stanowi rodzaj bulionu będącego bazą zupy lub dodawanego powszechnie do potraw. Zawiera cenne właściwości płynące z ziaren soi. Miso dodaje energii i rozgrzewa. Znakomicie smakuje czysta lub z tradycyjnymi dodatkami: algami wakame, tofu, szczypiorkiem. Praktycznie gotowa do użycia.
Składniki pasta miso 57,7 % (SOJA, woda, słód ryżowy, sól, alkohol etylowy, barwnik: ryboflawiny), woda, sól, alkohol etylowy, TUNCZYK Bonito w proszku, algi Wakame 0,5 %, cukier, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
- Wartość energetyczna 487 kJ / 116 kcal
- Tłuszcz 4.10 g
- KTN 0.60 g
- Węglowodany 11.00 g
- w tym Cukry 6.40 g
- Białko 7.30 g
- Błonnik 0.00 g
- Sól 13.10 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Zastosowanie: Podstawowy składnik do przygotowania słynnej zupy miso. Pastę można stosować jako sos do makaronów, do duszenia mięsa i ryb.
Sposób użycia: Zawartość saszetki przełożyć do miseczki i rozpuścić w gorącej, ale nie wrzącej wodzie. Do wywaru możemy dodać ulubione dodatki - pokrojone w kostkę, jedwabiste tofu, garstkę pokruszonych wodorostów wakame, prażony sezam czy makaron.
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej.