- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Popularne w kuchni azjatyckiej, a w szczególności chińskiej, suszone grzyby mun to świetny dodatek do wielu zup, sosów oraz dań z makaronem i ryżem. Aby uzyskały chrupkość i elastyczność wystarczy namoczyć je w ciepłej wodzie. Pokrój je w cienkie paski i dodaj do ulubionych potraw.
Składniki: Grzyby Mun - całe, suszone (Auricularia polytricha (Mont.) Sacc.)
Wartości odżywcze w 100 g produktu
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Zastosowanie: Do sajgonek i dań kuchni azjatyckiej. Świetnie sprawdzą się w sosach i zupach.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.
Kanpyo – delikatne w smaku paski marynowanej tykwy w słodkiej, karmelowej zalewie. Idealny dodatek do futomaków i hosomaków, a także do sosów i marynat (jak się ją drobno posieka). Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżym ogórkiem, łososiem i sosem teryiaki.
Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.