- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Olej sezamowy jest produktem tłoczonym na zimno, w przeciwieństwie do oleju rafinowego zachowuje wszystkie swoje wartości odżywcze. Olej sezamowy jest produktem w 100% natualnym, bez konserwantów i sztucznych dodatków, ma swój charakterystyczny zapach i smak. Olej sezamowy jest ceniony ze względu na obecność przeciwutleniaczy i fitosteroli, może wspomagać pracę serca, a nawet zapobiegać niektórym nowotworom! Olej sezamowy ma właściwości antyoksydacyjne - pozbywa się drobnoustrojów z organizmu.
Składniki olej sezamowy 100%
Wartości odżywcze (w 100g produktu)
Wartości podane w tabeli są wartościami orientacyjnymi i mogą różnić się w zależności od partii produktu. Właściwe danej partii wartości odżywcze znajdują się na opakowaniu jednostkowym produktu.
Kanpyo – delikatne w smaku paski marynowanej tykwy w słodkiej, karmelowej zalewie. Idealny dodatek do futomaków i hosomaków, a także do sosów i marynat (jak się ją drobno posieka). Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżym ogórkiem, łososiem i sosem teryiaki.
Sushi Set Premium to zestaw produktów, z pomocą których przygotujesz nawet 70 kawałków świeżego sushi. To świetna propozycja dla początkujących kucharzy, aspirujących sushi masterów oraz wszelkich wielbicieli kuchni japońskiej. Zapakowane w gustowne pudełko i wypełnione po brzegi azjatyckimi składnikami, wspaniale sprawdzi się także jako wyjątkowy prezent.
Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.
Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Imbir marynowany jest bardzo często stosowany w kuchni japońskiej podczas spożywania sushi, aby przeczyścić kubki smakowe. Podczas smażenia imbiru wydobywa się charakterystyczny sok o aromatycznym zapachu i niepowtarzalnym smaku. Ma nietypowy smak, i jest używany jako dodatek przyprawowy do wielu potraw.