Koszyk

House of Asia Sos sojowy ciemny 150ml

8,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 8 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 8 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,40 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Poznaj sos powstały w oparciu o tradycyjną chińską recepturę. Przyprawa, którą każdy powinien mieć w swojej kuchni. Sos sojowy to produkt, bez którego większość Azjatów nie wyobraża sobie jedzenia. Jest podstawowym składnikiem kuchni chińskiej oraz najbardziej znanym sosem przyprawowym. Sos sojowy ciemny stanowi ponad 80% produkcji sosu sojowego. Powstaje dzięki dodaniu karmelu do sosu jasnego i podaniu go ponownej fermentacji. Używany do wołowiny, wieprzowiny, potraw duszonych i pieczeni. Nadaje potrawom bogaty, orientalny smak, pełny aromat oraz piękny, złocisty kolor.

Składniki SOJA 36 %, woda, sól, barwnik: E 150c, mąka PSZENNA, cukier, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa

Może zawierać: dwutlenek siarki i siarczyny

Wartości odżywcze w 100ml produktu

  • Wartość energetyczna 206 kJ / 48 kcal
  • Tłuszcz 0.00 g
  • KTN 0.00 g
  • Węglowodany 7.30 g
  • w tym Cukry 2.20 g
  • Białko 4.80 g
  • Błonnik 0.00 g
  • Sól 16.60 g

KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

ZastosowanieProsty w użyciu. Wzbogaca smak i aromat potraw. Nadaje daniom złocisty kolor. Z powodzeniem zastępuje sól i kostki rosołowe. Gotowa marynata do mięs. Równie doskonały do zup oraz sosów. Doskonale komponuje się z rybami. Niezastąpiony do warzyw z patelni. Może być pysznym dipem.

5904358552523
12 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 85 W magazynie

Koniecznie musisz zaopatrzyć się w niezbędnik - matę do zwijania sushi. Dzięki niej stworzysz pożądane kształty swoich rolek sushi.

Wykonana z cienkich patyczków 

Wyprodukowana z okrągłych pałeczek - całość powiązana sznurkiem.

Taki kształt zdecydowanie sprawniej pomoże w zwinięciu maków sushi.