- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Asia Kitchen Wasabi w proszku 100g
Wasabi używa się w Japonii głównie do sushi, sashimi i wszelkich potraw z rybami. Poza tym idealnie komponuje się z mięsem czerwonym, wędlinami, białą kiełbasą, jajkiem, w surówkach, zupach, sosach ciepłych i zimnych, z sosem sojowym, majonezem czy jogurtem. Jednak biorąc pod uwagę formę sproszkowaną – był, jest i będzie – wykorzystywany głównie do sushi.
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Wasabi używa się w Japonii głównie do sushi, sashimi i wszelkich potraw z rybami. Poza tym idealnie komponuje się z mięsem czerwonym, wędlinami, białą kiełbasą, jajkiem, w surówkach, zupach, sosach ciepłych i zimnych, z sosem sojowym, majonezem czy jogurtem. Jednak biorąc pod uwagę formę sproszkowaną – był, jest i będzie – wykorzystywany głównie do sushi.
Składniki: Chrzan (87,6%), musztarda w proszku 10%, skrobia kukurydziana 2%, kwas cytrynowy 0,3%, witamina C 0,07%, barwnik: błękit brylantowy FCF (E133) 0,0002%; kurkuma 0,0006%
Wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna: 1573kJ/376kcal
- Tłuszcze: 9,47g
- *w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,19g
- Węglowodany: 57,4g
- *w tym cukry: 22,7g
- Białko: 14,5g
- Sól: 0,1g
- Błonnik: 9,4g
- Sód: 50mg
Wymieszaj w pojemniku trochę proszku wasabi z wodą i ciesz się niezapomnianym smakiem sushi i sashimi! Możesz również dodać trochę tej przyprawy bezpośrednio do japońskiego makaronu, czy to soby, somenu, czy makaronu ramen. Świetny jako składnik sosów do wołowiny i steków z tuńczyka oraz nieodłączny dodatek do sushi.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Chiny