Koszyk
  • Nowy

ASIA KITCHEN Wodorosty Wakame 500g

58,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 58 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 58 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 2,90 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Wodorosty Wakame to jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckich. Cenione nie tylko za delikatny smak i niezwykły wygląd, ale także za właściwości odżywcze. Kryją w sobie bogactwo minerałów: magnez – dla sprawnego działania układu nerwowego, wapń – dla zdrowych kości i zębów, żelazo – pomagające w zmniejszaniu uczucia zmęczenia. W kuchni idealnie komponują się nie tylko z sushi, ale także jako składnik zup, sałatek i dań na ciepło, np. omletów.

Składniki:100% wodorostów Wakame

Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • wartość energetyczna: 278kcal/1165kJ
  • tłuszcz: 1,6g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,03g
  • węglowodany: 48,3g
  • w tym cukry: 0g
  • białko: 17,6g
  • sól: 7,1g

Ważne Informacje: Proszę namoczyć wakame przed podaniem, gdyż nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. 

Uwaga: Żywność zawierająca jod, nadmierne spożycie może wpłynąć na funkcjonowanie tarczycy. Zużywaj nie więcej niż 10g dziennie.

5903760634773
20 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Asia Kitchen Zaprawa do...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.

Dostępność: 49 W magazynie

Suszone wodorosty, glony kombu to nieodłączny element kuchni azjatyckiej. Są to drugie, zaraz po glonach nori najpopularniejsze glony wykorzystywane w japońskich potrawach. Wykorzystywane są do przygotowania zup i bulionów. Glony kombu znane są z wysokiej zawartości jodu i swoich leczniczych właściwości.