- Nowy
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Japońska pasta miso, znana również jako "miso" (味噌) to tradycyjny składnik kuchni japońskiej. Jest to pasta o wyrazistym smaku i charakterystycznym aromacie, która jest wytwarzana z fermentowanych ziaren soi, soli i czasem innych ziaren, takich jak ryż czy jęczmień. Proces produkcji pasty miso polega na fermentacji ziaren soi wraz z dodatkiem soli i innych składników przez określony czas. Czas fermentacji wpływa na smak i aromat pasty miso - im dłuższy czas fermentacji, tym bardziej wyrazisty smak.
Skład: Woda, soja, pszenica, sól, alkohol, koji (aspergillus oryzae)
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Spośród ponad stu gatunków uprawianych grzybów, grzyb shiitake zajmuje pierwszą pozycje na świecie w wielkości spożycia i produkcji (wyprzedza nawet pieczarkę), w 98% jednak uprawiany jest i spożywany w Azji. W Europie rynek grzyba shiitake i innych grzybów medycznych jest niewielki, lecz od kilkunastu lat stale rosnący. Shiitake, wraz z szeregiem innych grzybów popularnych od tysięcy lat w krajach azjatyckich, jest uznawany za grzyb leczniczy.
Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.
Gotowa zaprawa do ryżu kleistego używanego do przyrządzenia sushi. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak. Może również posłużyć jako przyprawa w płynie np. do sałatek.
Bez: konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaków.