Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Eko Makaron Orkiszowy Krajanka Średnia 250g

6,29 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 6 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 6 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,30 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

BARTOLINI EKO Makaron Orkiszowy Krajanka Średnia 250g

Makaron z nisko-przetworzonej mąki ekologicznej. Jego ciemna barwa to efekt użycia mąki pełnoziarnistej wytworzonej z zarodka, bielma i łuski orkiszu, dzięki której makaron ten jest doskonałym źródłem błonnika. Przyjemny smak i znany wszystkim kształt krajanki sprawiają, że znakomicie sprawdzi się w zupach stanowiąc przy tym doskonałą alternatywą dla klasycznych makaronów pszennych.

Tabela wartości odżywczych:

  • Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego makaronu:
  • Wartość energetyczna – 668 kJ (158 kcal)
  • Tłuszcz – 1,2 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
  • Węglowodany - 28 g
  • w tym cukry - 1 g
  • Błonnik – 4,4 g
  • Białko – 6,2 g
  • Sól - 0,01 g

Składniki: Mąka orkiszowa razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych).

Alergeny: W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające jaja, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie.

Czas gotowania: 6 minut

Sposób przechowywania: makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Masa netto: 250 g

Termin przydatności: 3 lata

Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.

5901902004262

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 22 W magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.