- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Makaron tagliatelle pochodzi z Włoch z regionu Emilia-Romagna, gdzie stanowi składnik nr 1 tzw. primi piatti, choć równie popularny jest również w innych regionach północnej i centralnej Italii. Nazwa wywodzi się od słowa tagliare czyli ,,kroić”. Tradycyjnie powinien mieć od 6 do 8 mm szerokości. Ze względu na swoją chropowatą powierzchnię idealnie chłonącą składniki dań, te długie wstążki idealnie nadają się do sosów, szczególnie tych gęstszych bazujących na mielonym mięsie, dziczyźnie lub grzybach. Dość powiedzieć, iż to właśnie z tagliatelle Bolończycy podają swój rodzime ragou bolognese podkreślając przy tym, iż podawanie go z cienkim, nietrzymającym sosu spaghetti zakrawa o herezję. W Toskanii często serwowany jest z grzybami, w Marche z kolei w towarzystwie mięsa z kaczki. Niezwykle popularny również poza Italią, w szczególności jako podstawa dań z patelni.
Składniki: mąka makaronowa pszenna, jaja świeże (23%)
Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:
Masa netto: 250g
Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.