Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Kuchnia Zdrowia Makaron z ciecierzycy Świderek 1KG

26,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Makaron z ciecierzycy to doskonała alternatywa dla tradycyjnego makaronu pszennego, którego sekretem jest połączenie wyjątkowych walorów smakowych i zdrowotnych. Wyróżniając się wyjątkowym aromatem oraz delikatną, elastyczną konsystencją, ten niezwykły makaron zachwyci zarówno miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, jak i wszystkich poszukujących nowych, zdrowych smaków.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 26 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 26 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,30 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Makaron z ciecierzycy to doskonała alternatywa dla tradycyjnego makaronu pszennego, którego sekretem jest połączenie wyjątkowych walorów smakowych i zdrowotnych. Wyróżniając się wyjątkowym aromatem oraz delikatną, elastyczną konsystencją, ten niezwykły makaron zachwyci zarówno miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, jak i wszystkich poszukujących nowych, zdrowych smaków.

Makaron z ciecierzycy wyrabiany jest wyłącznie z mąki ciecierzycowej, co sprawia, że stanowi bogate źródło białka roślinnego, błonnika, witamin z grupy B, żelaza, magnezu, fosforu i cynku. Dzięki tym wartościom odżywczym, przyczynia się do poprawy pracy układu pokarmowego, sercowo-naczyniowego, nerwowego oraz wzmacniania odporności.

Niezwykłe właściwości makaronu z ciecierzycy sprawiają, że doskonale komponuje się z różnorodnymi sosami, warzywami, a także mięsem czy rybami. Świetnie sprawdzi się jako baza dla dań inspirowanych kuchnią włoską, orientalną czy śródziemnomorską, nadając im wyjątkowy smak.

Wartości odżywcze w 100 g (przed ugotowaniem):

  • Wartość energetyczna – 1539 kJ / 366 kcal
  • Tłuszcz – 6,7g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4g
  • Węglowodany – 51g
  • w tym cukry 10g
  • Błonnik– 13g
  • Białko – 13g
  • Sól – 0,01g

Składniki: mąka z ciecierzycy

Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 5 minut (100g makaronu na 1 litr osolonej wody).

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.

✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).

✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.

✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.

✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.

5906746041947

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z soczewicy, produkowany ze zmielonej czerwonej soczewicy jest wyjątkowo bogaty w wartości odżywcze, białko oraz błonnik pokarmowy. Ma delikatny, lekko orzechowy smak i świetnie nadaje się do tworzenia różnorodnych potraw, takich jak zupy, sałatki, a nawet desery. Widać, bogini Inanna dobrze znała tajniki marketingu, bo jest to jeden z najczęściej wybieranych makaronów, szczególnie przez wegan i wegetarian.