- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Makaron z soczewicy – dlaczego nie? Połączenie prostoty makaronu i głębokiego smaku czerwonej soczewicy to bogata w białko kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe. Świetne rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o formę lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanego glutenu. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, gulaszach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami i innymi daniami, szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem fasoli, kiełbas czy czerwonego mięsa. Stanowi źródło witaminy B1, manganu, żelaza, miedzi oraz kwasu foliowego, który nie tylko pomaga w prawidłowej produkcji krwi oraz w prawidłowej syntezie aminokwasów, ale też przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży. Jest również bogaty w białko, którego zawartość na 100 g makaronu wynosi aż 26 g. Dzięki temu jego spożycie pomaga w utrzymaniu i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Składniki: 100% mąka z czerwonej soczewicy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 250g
Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.