- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Makaron durum gniazda z serii Artisan Pasta to najwyższej jakości produkt stworzony na bazie mąki z pszenicy durum. Wysokiej jakości mąka oraz tradycyjny sposób wyrabiania sprawiają, że otrzymujemy produkt najwyższej jakości o wielu wartościach odżywczych.
Nazwa tagliatelle wywodzi się od włoskiego słowa tagliareczyli ,,kroić”. Tradycyjnie powinien mieć od 6 do 8 mm szerokości. Makaron ten pochodzi z Włoch z regionu Emilia-Romagna, gdzie stanowi podstawowy składnik tzw. primi piatti, choć równie popularny jest również w innych regionach północnej i centralnej Italii. Ze względu na swoją chropowatą powierzchnię idealnie chłonącą składniki dań, te długie wstążki idealnie nadają się do sosów, szczególnie tych gęstszych bazujących na mielonym mięsie, dziczyźnie lub grzybach. Dość powiedzieć, iż to właśnie z tagliatelle Bolończycy podają swój rodzime ragu bolognese. W Toskanii często serwowany jest z grzybami, w Marche z kolei w towarzystwie mięsa z kaczki.
Zastosowanie: sos boloński, pesto i dania z patelni
Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum).
Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:
Masa netto: 300g
Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.