Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Kuchnia Zdrowia Makaron z czerwonej soczewicy świderek 1KG

26,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Makaron z soczewicy, produkowany ze zmielonej czerwonej soczewicy jest wyjątkowo bogaty w wartości odżywcze, białko oraz błonnik pokarmowy. Ma delikatny, lekko orzechowy smak i świetnie nadaje się do tworzenia różnorodnych potraw, takich jak zupy, sałatki, a nawet desery. Widać, bogini Inanna dobrze znała tajniki marketingu, bo jest to jeden z najczęściej wybieranych makaronów, szczególnie przez wegan i wegetarian.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 26 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 26 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,30 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

O tym, że soczewica jest wartościowym produktem ludzie wiedzieli już przed tysiącami lat. Byli i tacy, którzy w zamian za miskę soczewicy i bochenek chleba oddawali swoje święte prawo pierworództwa. Jedną z legend o soczewicy jest ta o Inannie, babilońskiej bogini miłości i płodności, którą nazywa się matką soczewicy. Według legendy, Inanna zasiewa ziarna soczewicy, a kiedy wykiełkują, rozpoczyna się sezon płodności i miłości. W innej legendzie, soczewica jest uważana za symbol nieśmiertelności i odnowienia, ponieważ zawsze odrasta po zbiorach.

Makaron z soczewicy, produkowany ze zmielonej czerwonej soczewicy jest wyjątkowo bogaty w wartości odżywcze, białko oraz błonnik pokarmowy. Ma delikatny, lekko orzechowy smak i świetnie nadaje się do tworzenia różnorodnych potraw, takich jak zupy, sałatki, a nawet desery. Widać, bogini Inanna dobrze znała tajniki marketingu, bo jest to jeden z najczęściej wybieranych makaronów, szczególnie przez wegan i wegetarian.

Wartości odżywcze w 100 g 

  • Wartość energetyczna – 1477 kJ / 348kcal
  • Tłuszcz – 1,1g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2g
  • Węglowodany - 56g
  • w tym cukry 5,1g
  • Błonnik– 5,8g
  • Białko – 26g
  • Sól - 0,01g

Składniki: Mąka z czerwonej soczewicy

W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, jaja. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 5minu (100g makaronu na 1 litr osolonej wody)

Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na folii obok etykiety

Kraj pochodzenia: Polska

✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).

✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.

✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.

✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.

5906746041664

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Rigatoni to rodzaj makaronu o kształcie rurki, pochodzący z kuchni włoskiej. Te krótkie, cylindryczne rurki o prostych krawędziach charakteryzują się chropowatą powierzchnią, która doskonale łapie sosy i nadaje wyjątkowego charakteru różnego rodzaju daniom. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica.

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron Wstążki firmy Kuchnia Zdrowia to prawdziwe połączenie dobrego smaku oraz zdrowej kuchni. Wykonane z najwyższej jakości mąki makaronowej oraz świeżych jaj, złociste wstążki makaronu mogą być doskonałym składnikiem wielu dań. Unikalność tego produktu polega na dodatku kurkumy, przyprawy znanej ze swoich licznych korzyści zdrowotnych. Dodatek kurkumy nie tylko nadaje makaronowi pięknego, intensywnego koloru, ale także delikatnie podkreśla smak potrawy, dodając jej głębi i charakteru.

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.

Dostępność: 3 W magazynie

Makaron z zielonego groszku jest tworzony ze zmielonych nasion, co sprawia, że jest bogaty w białko i błonnik pokarmowy. Posiada też inne składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały, w tym witamina A, C i KMakaron z zielonego groszku jest bardzo łatwy w przygotowaniu i może być używany do wielu różnych potraw, takich jak zupy, sałatki i dania główne. Produkt jest całkowicie pochodzenia roślinnego i nie zawiera żadnych składników odzwierzęcych, dlatego często wybierają go weganie i wegetarianie.