Makaron z gryki to połączenie prostoty makaronu i ziemistego smaku gryki. Świetna kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe i dostarczy moc białka, błonnika i składników mineralnych takich jak miedź, fosfor, mangan czy magnez. Doskonała propozycja dla osób dbających o swoje piękno i zdrowie lub idących z duchem czasu i redukujących ilość spożywanego glutenu. Zawarta w nim miedź pomaga w utrzymaniu prawidłowej pigmentacji włosów i skóry. Z kolei fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów. Świetnie sprawdzi się jako zamiennik zwykłego makaronu czy kaszy gryczanej, zarówno w tradycyjnych daniach obiadowych, jak i w zupach, gulaszach czy w połączeniu z sosami lub jako dodatek do bitek czy pieczeni.
Bartolini Eko to seria makaronów tworzonych z naturalnych surowców rolnictwa ekologicznego. Makarony pełnoziarniste Eko uzyskiwane są z niskoprzetworzonych mąk ekologicznych zachowujących bogactwo wartości pełnego ziarna. Produkty te posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego.
Składniki: 100% ekologiczna mąka gryczana.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna - 1480 kJ/350 kcal
- Tłuszcz - 2,7g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6g
- Węglowodany - 65g
- w tym cukry - 5,0g
- Błonnik - 8,7g
- Białko - 12g
- Sól - 0,01g
Masa netto: 250g
Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.